Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Steelseries ArctisPro + GameDAC met 5 sterren.

The Good
  • Erg hoog draagcomfort
  • DTS Headphone:X 2.0 en Hi-Res Audio
  • Zeer nauwkeurige geluidsweergave
  • Handige GameDAC bediening

Steelseries ArctisPro + GameDAC kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Wanneer je op jacht bentnaar jouw pro, of gewoon een lekkere soundtrack aan het luisteren bent, ieder detail is belangrijk. Bij Steelseries blijken ze dit te bereiken. De Steelseries ArctisPro + GameDAC verraadt niet alleen elk detail in de game, maar is ook een gecertificeerde Hi-Res headset.

Unboxing

De Steelseries ArctisPro + GameDAC wordt in een mooie, complete doos afgeleverd. In de grote doos vinden we alle kabels die we nodig hebben om de headset en de GameDAC aan te sluiten. Let wel, de headset heeft een alternatief gevormde USB-achtige kabel. Wees daar dus zuinig op ;-). Je krijgt ook een handige opbergtas en 3 maanden gratis Tidal.

Design

Qua design is de Steelseries ArctisPro headset een hybride tussen een stoere gaming headset en een strak, zakelijke headset. Hierdoor mag hij overal gezien worden. Ook op kantoor.

De hoofdband is een constructie met elastiek. Het voordeel hiervan is dat dit echt one size fits all is. Je hoeft hem ook niet steeds opnieuw in te stellen. Gewoon oppakken en opzetten. Heerlijk!

Wil je de headset gemakkelijk meenemen in een tas, dan zijn de oorschelpen plat te vouwen. Zo neemt de headset minder ruimte in. Handig!

De GameDAC is wua design ook heel slim ontwikkeld. Het OLED display geeft je alle feedback die je nodig hebt terwijl de grote volumeknop eigenlijk het belangrijkst is. Met deze pas je snel het volume aan op de headset, maar kun je ook het voicechat volume snel en simpel aanpassen. Door op de knop te drukken bepaal je welk volume je wilt aanpassen. Handig!

Door gebruik te maken van veel aluminium, is de headset ook nog eens berensterk.

Geluidsbeleving

Steelseries heeft flink geïnvesteerd om de Steelseries ArctisPro + GameDAC Hi-Res gecertificeerd te krijgen. Een van de manieren waarop dit is gedaan, is met de GameDAC. Daarmee neemt Steelseries de complete digitaal-analoog omzetting van geluid voor haar rekening. Via de USB aansluiting neemt de GameDAC het compleet over van de interne geluidskaart in jouw gaming PC of PS4.

Het gevolg is dat ze de drivers in de headset optimaal kunnen aansturen. Het geluid wordt dus echt aangepast aan het signatuur van de drivers. Zo krijgt Steelseries een enorm zuiger geluid uit de headset. Geen overdreven bass, maar helderheid zodat je iedere voetstap van jouw tegenstander hoort. Door ook het stereo klankbeeld heel scherp neer te zetten, krijg je ook een goed gevoel voor richting. Wil je toch meer bass, kun je dit via de equalizer op de GameDAC regelen.

Ga je muziek luisteren, dan kun je dit op maximaal 24-bit / 96kHz. De GameDAC zet moeiteloos lossless WAV en FLAC om. Daarnaast kan hij ook DSD bestanden decoderen en weergeven. En dat is op deze headset echt wouw. De headset voldoet ook aan de DTS Headphone:X 2.0 standaard.

Dat de headset dit kan, komt door de ESS Sabre 9018 chipset die Steelseries in de GameDAC heeft geplaatst. Deze heeft een dynamisch bereik van 121dB en -115dB THD+N.

Ook qua microfoon heb je niets te klagen. Steelseries heeft gekozen voor een Clearcast microfoon en deze is Discord Certified.

Draagcomfort

Ik noemde het eerder al, de one size fits all hoofdband van de ArctisPro zorgt dat je hem heel snel en prettig op jouw oren zet. Natuurlijk zijn gaming sessies lang, dus dan moet hij ook comfortabel blijven. Steelseries zet niet in op zaken als cooling gel, maar juist op Airweave. Een materiaal uit de sportwereld dat zweten tegengaat, de druk goed kan verdelen en voldoende geluid dempt. HEt draagcomfort ligt zelfs met mijn grote hoofd, enorm hoog.

Conclusie: Steeseries ArctisPro + GameDAC

De Steelseries ArctisPro + GameDAC is een waanzinnige headset voor gamers. Steelseries heeft een ontzettend fijne audiochip gecombineerd met een headset die de kleinste details heel precies kan weergeven. En niet alleen gamers hebben daar veel aan. Ook wanneer je een beetje audiofiel bent, kun je echt genieten van de geluidskwaliteit die uit de oorschelpen dendert. Topervaring!

Steelseries ArctisPro + GameDAC kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.