GadgetGear.nl

Review: Orange is the new Black Seizoen 5 (DVD)


Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Orange is the new Black Seizoen 5 met 5 sterren.

The Good
  • Op en top drama
  • Compleet nieuwe dynamiek
  • Spannender dan ooit

The Bad

Orange is the new Black Seizoen 5 kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

We sloten seizoen vier van Orange is the New Black af met het begin van wat een enorme opstand leek te worden. Guess what. Je staat aan het meest spannende seizoen tot nu toe.

Totale anarchie, dat is de vrouwenvleugel van Litchfield. De één heeft een wapen, de ander een enorme schuilplaats. En de bewakers… die zijn incompetenter dan ooit. Behalve één. Behalve Piscatella. De spanning tussen hem en, met name, Red was in seizoen drie al om te snijden.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

De opstand in de gevangenis schudt echt alle kaarten. De dames die de baas waren, zijn lang niet altijd meer de baas. En de schatjes doen dingen die niet altijd even handig zijn. En natuurlijk neemt het schrijversteam ons ook dit seizoen weer mee in de geschiedenis van een aantal van de dames die we zien.

De nieuwe dynamiek is verfrissend. Heerlijk. Zeker ook wanneer Doggett het aanlegt met één van de bewaarders en die relatie letterlijk alle grenzen opzoekt.

Het einde van het seizoen is niet heel verrassend, maar creëert precies die speelruimte die de serie nodig heeft om zichzelf te vernieuwen. De basis te leggen voor de komende jaren. En actueel? Dat is dit seizoen ook. Het drama rondom Poussey ontvouwt zich tot een voedingsbodem voor black lives matter.

Extra’s

Dit jaar komt Orange is the new Black niet meer uit op Blu-Ray. Uitgever EntertainmentOne publiceert dit seizoen enkel op DVD. De 13 afleveringen staan over 4 DVD’s verspreid en zijn qua geluid voorzien van een Dolby 5.1 soundtrack.

Conclusie: Orange is the new Black Seizoen 5

Voor fans van de show is het even slikken dat de serie niet meer op Blu-Ray verschijnt. Tenminste, als je een mooie TV set in de huiskamer hebt staan. Toch is het verhaal van Orange is the new Black zo ontzettend goed dat je dit seizoen gewoon in huis moet halen. Man, wat een verschil met seizoen 4!

Orange is the new Black Seizoen 5 kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten