Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de OnePlus Type-C Bullets Earphones Black met 2 sterren.

The Good
  • Leuk ontwerp
  • Gebruik eigen DAC
  • Veel bass, maar deze blijft zuiver
The Bad
  • Mist echt bereik met de weergave van hoge tonen
  • Microfoon blijkt teveel omgevingsgeluid op te pakken


OnePlus maakt al enkele Jaren eigen headsets. Met de OnePlus Type-C Bullets Earphones Black zien we een nieuwe generatie Bullets in-ear headset. Bedraad dit keer en toch zonder een 3,5mm audio aansluiting. De OnePlus Type-C Bullets Earphones Black is één van de weinige bedrade USB-C hoofdtelefoons op de markt.

Dat de OnePlus Type-C Bullets Earphones Black nu te koop is, is niet vreemd. OnePlus heeft besloten te stoppen met de hoofdtelefoon aansluiting in de smartphone. USB-C is nog de enige manier om een bedrade hoofdtelefoon te kunnen gebruiken… als je niet met een adapter wilt klooien. Gelukkig is de OnePlus Type-C Bullets Earphones Black erg goedkoop.

Unboxing

In het doosje van de OnePlus Type-C Bullets Earphones Black vinden we het headsetje keurig verpakt. Met drie maten eargels en een stukje documentatie.

Design

De naam Bullits komt van het ontwerp van de in-ear ‘oortjes’. Deze zitten keurig aan een platte kabel en echt alles is zwart. De behuizing van de oortjes is daarbij van metaal. De headset beschikt ook over een afstandsbediening.

In het snoer zit ook een afstandsbediening. De 3-knops layout zal iedereen bekend zijn en werkt prettig.

Geluidservaring

OnePlus bouwde zelf de OnePlus 6T. Je zou denken dat de OnePlus Type-C Bullets Earphones Black gemaakt is op basis van de audio eigenschappen van het toestel. Maar… de headset is ook prima bruikbaar met andere smartphones. Dus kiest OnePlus er toch voor een eigen DAC in de headset te plaatsen.

Het plaatsen van een eigen DAC is mogelijk omdat de headset verbinding maakt via USB. De DAC krijgt zo toegang tot het digitale geluid en zet deze zo om naar analoge audio dat deze het beste klinkt over de headset. Een DAC in een smartphone weet nooit wat de eigenschappen van de analoge headset zijn. Dus heeft OnePlus zo veel meer controle over het geheel. En ja, Windows en MacOS herkennen de headset ook en zien deze keurig als externe geluidskaart.

De headset heeft een impedantie van 24 Ω en kan een geluidsdruk (SPL) van 107dB leveren. De headset heeft een frequentie bereik van 20-20.000Hz.

Qua audioprofiel zou ik zeggen dat het geluid uit de OnePlus Type-C Bullets Earphones Black vooral heel veel lage tonen produceert, zonder te resoneren. Er is duidelijk hard gewerkt aan een lage sound zonder vervorming. Je hoort ook veel detail, maar alleen in het midden en lage bereik. Qua hoge tonen mis ik echt wel wat. Vrolijke muziek wordt niet echt vrolijk op deze headset terwijl dance tracks die minder afhankelijk zijn van hoge tonen, juist prima klinken.

Dat OnePlus deze strategie kiest is jammer. Bij de Bullits Wireless waren we aardig onder de indruk van het geluid dat OnePlus uit de oortjes wist te persen. Natuurlijk was daar meer budget beschikbaar, maar hier gaat het voor mijn gevoel echt een beetje mis.

Ook de nieuwe microfoons pakken niet zo goed uit als OnePlus zou willen. Bij enkele testgesprekken in drukkere omgevingen (denk aan stations), hoort de andere kant veel teveel omgevingsgeluiden en klaagt daar ook echt over.

Conclusie: OnePlus Type-C Bullets Earphones Black

Na de wireless bullets keek ik echt uit naar deze test. De OnePlus Type-C Bullets Earphones Black is een mooie en goedkope USB-C headset. De wil van OnePlus om zo goed mogelijk te klinken in het lage bereik heeft tot gevolg dat hoge tonen teveel wegvallen. Als je de hele dag zware dance tracks en hip-hop luistert, wordt je hier heel vrolijk van. Maar luister je gevarieerd, schiet deze headset toch echt tekort. Het geluid uit deze oordopjes kan het best beschreven worden als saai. Dit is het eerste OnePlus product waar we gewoon niet helemaal van overtuigd weten te raken. Mocht je overwegen deze aan te schaffen, adviseren we je door te sparen voor de Wireless versie. Het kwaliteitsverschil is enorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.