Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de OnePlus Bullets Wireless met 4 sterren.

The Good
  • Waanzinnig geluid ten opzichte van de prijs
  • Handig gebruik van de magnetische schakelaar
  • Handig opbergtasje
  • Alles voelt premium aan
The Bad
  • Schakelen tussen verschillende apparaten loopt niet soepel
  • Heeft soms wat lang nodig om te verbinden


OnePlus bestormt de markt niet alleen met haar high-end smartphones, maar ook met oordopjes. De Bullets Wireless werden gelijk met de OnePlus 6 gepresenteerd en blijken hun geld meer dan waard.

De Bullets Wireless is de tweede headset van OnePlus. Eerder maakte het al een versie met een draadje. Er is echter veel behoefte aan een draadloze variant. De vormgeving van deze headset, met een dikkere band in de nek, is momenteel enorm populair. Zeker in de VS. Bij de eerste lanceringen werkte OnePlus intensief samen met JBL, nu van Samsung.

Unboxing

De verpakking van de OnePlus Bullets Wireless is al meteen genieten. Hetzelfde high-end product gevoel van de smartphones, zien we hier ook terug. Oke, ik had wat moeite om de mooie oordopjes uit de doos te drukken, maar wauw. Wat mooi en overcompleet qua accessoires.

Google Assistant

Belangrijk voor OnePlus is dat de Bullets Wireless zo goed mogelijk aansluit op de Android beleving van de gebruiken. OnePlus heeft dan ook besloten Google Assistant te integreren in de headset door de actieknop langer in te drukken. Slim!

Design

Het eerste dat opvalt, is dat de oordopjes helemaal niet op kogels lijken. In ieder geval niet zoals de bullets oordopjes die jaren geleden op de markt kwamen van een ander merk, Maar het idee is hetzelfde. Ook deze gaan voor een headshot, maar dan via de oren ;-).

Het design is zelfs compleet afwijkend van hoe een kogel eruit ziet. De eartips die in jouw gehoorgang gaan zijn in een hoek geplaatst voor een betere pasvorm. De achterwand staat ook al niet recht om resonantie in het geluid zoveel mogelijk te dempen. Dat zien we ook terug bij de speakers van Denon Heos. OnePlus heeft dus goed geleken naar de verschillende audio designs die er op de markt zijn.

Door de dikke draad in de nek heeft OneOPlus een aardig voordeel in het draagcomfort kunnen behalen. In de dikkere band zit een deel van de elektronica weggewerkt. Zo hebben we het idee dat de antenne erin zit omdat het bluetooth bereik echt enorm goed is voor een draadloze headset.

De dikkere nekband is ook voorgevormd naar de nek. Hierdoor ligt deze heel comfortabel in de nek. Tegelijkertijd is hij heel gemakkelijk op te bouwen. Zo kun je hem toch in het zeer compacte hoesje steken dat OnePlus heeft meegeleverd. Slim!

Ook mooi is het magneetje achterin de oordopjes. Die zorgt ervoor dat je ze aan elkaar kunt klikken wanneer je ze even niet in hebt. Ziet er net even wat strakker uit. De magneten functioneren ook weer als schakelaar. Dus wanneer ze op elkaar zitten, schakelt hij Spotify uit evenals bluetooth. Haal je ze van elkaar, dan is na ongeveer 15 seconden de koppeling weer tot stand gebracht. De muziek app moet je vaak wel weer eerst via de app aanzetten.

Tenslotte, en dat is niet onbelangrijk, het ontwerp is waterdicht. Daarbij richt OnePlus zich echt op regen en zweet. De oordopjes zijn niet bestand tegen onderdompeling.

Passen

Wat de OnePlus Bullets Wireless ook meteen goed doen, is het aantal eartips en earwings dat worden meegeleverd. Hierdoor kun je zelf de optimale pasvorm voor de oordopjes vinden. Er zijn negen combinaties, dus de kans dat jouw ideale pasvorm erbij zit is relatief groot. De earwings zijn met name handig tijdens het sporten om de oordopjes meer grip te geven. In mijn geval heb ik ze niet nodig gehad op de loopband.

Afstandsbediening

In de draad van het rechter oordopje, vinden we ook de afstandsbediening. Deze is mooi vormgegeven, maar qua functioneren relatief standaard. Volume +- en een actieknop. De microfoon zit hier natuurlijk ook in. Links heeft OnePlus nog een knopje op de Bullets Wireless verstopt om de headset in- en uit te schakelen.

Geluidservaring

De OnePlus Bullets Wireless bieden ondersteuning voor aptX over Bluetooth. Helaas is het niet mogelijk om als backup berdraad te gaan waardoor we niet kunnen vaststellen wat deze oordopjes kunnen op onze referentie versterker. Wel ondersteunen de oordopjes aptX, maar helaas nog geen aptX HD. Dit is een kostenbesparing geweest.

Luister ik een DSD track over de oordopjes, hoor ik weinig problemen. Nu bevatten deze geen hele zware bassen, dus pak ik ook het laatste Aviici nummer erop, dan hoor ik opnieuw een redelijk goed geluid. Zet ik mijn Sennheiser HD660 op mijn oren, hoor ik nog steeds een beter geluid, maar dat is normaal, Vergelijk ik deze oordopjes met anderen onder de $250, presteren deze echt beter dan de rest.

In de twee oordopjes heeft OnePlus 9.2mm drivers geplaatst. Dit is lekker groot en dat maakt het OnePlus een stuk gemakkelijker om een goed stukje muziek te reproduceren.

Het enige dat in de praktijk lastig is, is wanneer je de oordopjes met verschillende apparaten verbonden hebt. Zoals ik met de Huawei P20 Pro en de Nexus Pixel tablet. Dit kan echt even geklooi met zich meebrengen. Maar hey, hij is wel heel goedkoop dus je kunt er ook twee kopen… toch?

Accuduur

Ik gebruik de Bullets Wireless ’s morgens en ’s avonds een half uurtje. Op basis van dat gebruik laadt ik de headset wekelijks op. Met 5 minuten laden aan een OnePlus Dash Charger zit de headset vol genoeg voor ongeveer een uur muziek. Inderdaad. De headset is heel energiezuinig of de accu is gewoon heel goed. Ook handig, is dat je gebruik maakt van USB-C. Die grote connector zit in de nekband, dus niet in de weg van de muziek in het oordopje. Hebben ze goed gedaan.

Conclusie: OnePlus Bullets Wireless

Hoeveel hoofdtelefoon mat je verwachten voor 69 euro? Niet al teveel toch? Hier gebruikt OnePlus haar bekende strategie. Het merk blaast zichzelf met een lage markt de prijs in. En OnePlus mag trots zijn. Het geluid van de Bullets Wireless is zeer goed. De vormgeving is even wennen, maar alles is sterk en stevig. Hij ligt dus regelmatig onderin de tas. Wil je minder dan 250 euro uitgeven aan een goede draadloze headset? Dan is 69 uitgeven voor de OnePlus Bullets Wireless genoeg.

6 REACTIES

    • DSD is een digitael ongecomprimeerd muziekbestand. Daar zijn et maar weinig van, maar het is zo dicht als dat je op analoge muziekweergave kunt komen. Hierdoor kun je met een DSD track heel goed de reactiesnelheid van de drivers beoordelen. Echter, de DAC in een headset moet dan wel met DSD overweg kunnen.

  1. rechter oortje zit de afstandbediening? Draagt de persoon op de foto’s deze dan verkeerd? De microfoon in de afstandsbediening?

  2. Leuke review, alleen heb je de links en rechts omgedraaid. Bij mij is de links daar waar de afstandbediening zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.