Razer introduceert eigen gaming router

Razer wordt steeds meer het bedrijf dat echt alles kan… voor gamers natuurlijk. Het steeds breder wordende assortiment high-end accessoires wordt vandaag aangevuld met de Razer Sila router.

De Razer Sila router is een router speciaal ontwikkeld voor gamers. Daarmee gaat het de concurrentie aan met gaming routers als de WRT32X van Linksys en Netgear Nighthawk series. Opvallend is dat de Razer Sila geen zichtbare antennes laat zien. Nog opvallender is dat Razer, na Netgear, het tweede merk is dat MESH apparatuur voor gamers levert.

De kern van de Razer Sila is natuurlijk de automatische QoS service. Deze moet games herkennen en de prioriteit op het netwerk geven. Zo krijg je als gamer namelijk een lagere ping. Razer’s versie van QoS heeft de naam FastTrack meegekregen. Naast dat QoS zelf het netwerkverkeer analyseert om te leren welke games je speelt, is er ook automatische herkenning voor verkeer van de Xbox, Playstation en Switch consoles.

Het bijzondere is dat Razer dit ook doet voor WiFi met haar Multi-Channel Zero-Wait DFS. Daarbij wordt WiFi verkeer ingedeeld in prioriteiten en vertragend verkeer simpelweg genegeerd tot daar capaciteit voor is. Dit doet Razer onder anderen door twee5GHz banden aan te bieden ofwel tri-band WiFi. Voor gamers aan een LAN kabel zijn er drie gigabit netwerkpoorten beschikbaar. Ook lijkt het mogelijk bestanden te delen via USB 2.0 en USB 3.0.

Overigens heeft Razer de Sila niet helemaal zelf ontwikkeld. Om zeker te zijn van de kwaliteit, heeft het samengewerkt met Ignition Design Labs. Hier zitten ex-werknemers van Broadcom en Qualcomm.

Beschikbaarheid

De Razer Sila gaat €299,99 kosten.

Razer Sila kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Razer Sila kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl