New York – 30 oktober 2018 – Apple heeft Mac mini vandaag een enorme prestatieverbetering gegeven. Nu met quad- en 6-core processors, tot 64 GB sneller geheugen en supersnelle flash-opslag, levert de nieuwe Mac mini snelle prestaties, waardoor het de krachtigste Mac mini ooit gemaakt is. De MacMini komt met 4 Thunderbolt 3 poorten, de Apple T2 Security Chip en een 10 Gb Ethernet-optie. De nieuwe Mac mini is een serieuze desktop optie.

“Mac mini is geliefd bij klanten vanwege het vermogen om te worden gebruikt in ongelooflijk uiteenlopende omgevingen -van casual desktopgebruik, tot professionele uitvoeringen, tot meerdere Mac mini-computers die videoweergave ondersteunen en softwarecode samenstellen”, aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “Mac mini-klanten zullen versteld zijn van de meer dan vijf keer betere prestaties een aansluitingen waaronder vier Thunderbolt 3, twee USB-A, HDMI-video, audio en Ethernet tot 10 Gbps. Al deze power is als voorheen verpakt in hetzelfde formaat behuizing, perfect voor klanten die updaten of nieuwe installaties maken waarbij Mac mini de ideale oplossing is. ”

Vijf keer sneller en krachtiger dan ooit

Apple strooit in het persbericht met cijfers. In essentie levert de Mac mini topprestaties voor traditionele kantoortaken zoals foto- en videobewerking, muziekcreatie en softwareontwikkeling. Bovendien is het een rekenmonster voor video-transcodering, codecompilatie en live muziekuitvoeringen. En met maximaal 64 GB geheugen van 2666 MHz kan Mac mini grotere bestanden in het geheugen laden, meer virtuele machines draaien of zelfs grotere gegevenssets manipuleren. Elke Mac mini biedt nu de snelheid en betrouwbaarheid van flash-opslag. Met capaciteiten tot 2TB zijn de SSD’s op Mac mini tot vier keer sneller, dus werken met grote bestanden en het openen van apps is sneller dan ooit.1

Apple T2-beveiligingschip komt naar Mac mini

De Apple T2 Security Chip biedt toonaangevende beveiliging voor de Mac mini. De T2 is voorzien van een SSD-controller met gegevenscodering zodat gegevens die op de SSD zijn opgeslagen automatisch en volledig worden gecodeerd. De Secure Enclave in T2 zorgt ervoor dat er niet is geknoeid met de software die is geladen tijdens het opstartproces. T2 beschikt ook over HEVC-video-transcodering die tot 30 keer sneller is, waardoor pro-gebruikers sneller kunnen werken met video met een hogere resolutie tijdens hun werkproces. Scherm aansluiten en werken maar!

Met vier Thunderbolt 3-poorten, heeft de MacMini tweemaal zoveel Thunderbolt-poorten als de vorige generatie en elk met de dubbele prestaties. Zo kan de nieuwe Mac mini verbinding maken met snelle opslag, 4K en 5K Thunderbolt-schermen en video-uitvoer in drie indelingen. Mac mini heeft ook een HDMI 2.0-poort, twee USB-A-poorten, een audio-aansluiting en Gigabit Ethernet, zodat hij vrijwel overal op kan worden aangesloten. En voor supersnelle netwerkprestaties biedt de Mac mini voor de eerste keer een 10 Gb Ethernet-optie.

100 procent gerecycleerd

Anno 2018 heeft de MacMini een prachtige nieuwe space grey-afwerking, gebruikt elke nieuwe Mac mini-behuizing. De door Apple ontworpen aluminiumlegering is gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium, dat dezelfde sterkte, duurzaamheid en mooie afwerking heeft als het aluminium in alle Apple-producten. De Mac mini heeft ook het gebruik van meer post-consumer gerecycled plastic in onderdelen. Al met al helpen deze verbeteringen de koolstofvoetafdruk van de nieuwe Mac mini met bijna 50 procent te verminderen.

macOS Mojave

Alle nieuwe Macs worden geleverd met macOS Mojave, de nieuwste versie van Apple’s geavanceerde desktopbesturingssysteem. In macOS Mojave transformeert een nieuwe Dark-modus de desktop met een dramatische nieuwe look die de nadruk legt op gebruikerscontent. De nieuwe functie Stacks organiseert rommelige desktops door bestanden automatisch in keurige groepen te stapelen. Bekende iOS-apps, waaronder nieuws, aandelen, spraakmemo’s en Home, zijn nu voor het eerst beschikbaar op de Mac. FaceTime voegt nu ondersteuning toe voor groepsgesprekken, en de Mac App Store krijgt een volledig herontwerp met rijke redactionele inhoud en de toevoeging van apps van topontwikkelaars, waaronder Microsoft en Adobe.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf € 899 is de nieuwe Mac mini vandaag te bestellen op apple.com. Vanaf woensdag 7 november verkrijgbaar in Apple-winkels en via geautoriseerde Apple-resellers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.