Hoe onkwetsbaar is de Apple iPhone XR?

De Apple iPhone XR is sinds gisteren op de markt en belooft voor Apple wederom een verkoopsucces te worden. Een hoesje is er nog niet, maar is dat nodig?

Apple koos voor een body met glas voor en achter alsmede een metalen frame. Een designkeuze die we veel bij de high-end smartphones van dit moment zien. Zoals we inmiddels van de iPhone X weten, is de glazen achterkant erg duur om te vervangen. Immers, het gros van de elektronica zit erop.

De mensen van Everything Apple Pro hebben een crashtest gedaan. Daarbij laten ze de iPhone XR en de iPhone 8 vanaf verschillende hoogten vallen. Een beetje zoals onze Arjan afgelopen week deed met de NEEO Remote.

Wat opvalt is dat de smartphones de vallen op beton behoorlijk lang overleven. Vooral wanneer ze op de randen vallen. Maar, het is op vlak beton. Valt het glas op een hoek van iets, is de kans dat deze breekt een stuk groter. En misschien nog belangrijker, beschadigingen zijn uiteraard funest voor de restwaarde wanneer je jouw iPhone XR probeert door te verkopen.

Hoewel Apple duidelijk een stevig product heeft weten te maken, blijven iPhone XR hoesjes erg belangrijk om het toestel gaaf te houden.

Maar hoe spot je nu een goede cover? In onze jaren hebben we heel wat covers getest, maar zijn we niet altijd even blij geweest met de resultaten. Vele hoesjes haalden de eindstreep niet. Ze vielen uit elkaar, boven onvoldoende bescherming of beschadigden simpelweg de smartphone wanneer ze werden aangebracht.

Hoewel een grote retailer als Bol.com handig is om zeker te zijn dat je producten retour kunt sturen, blijven gespecialiseerde webshops interessanter omdat daar de kwaliteit van de dienstverlening vele malen belangrijker is. Zelfs wanneer het om goedkope hoesjes gaat. Denk daarbij aan webshops als Hoesjes-Outlet. Het helpt ook om te kijken naar gevestigde merken zoals Belkin en Otterbox. Nadeel is alleen wel dat de grootste merken zich vaak beperken tot de best verkopende smartphones.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dennis van Dijk
Mijn passie zit in muziek en entertainment. Deze passie draag ik graag sinds 2012 uit op GadgetGear.nl.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram