Deze systeemcamera is ontwikkeld voor smartphones

Het Franse Pixii heeft duidelijk andere ideeën over de systeemcamera. Met haar eerste systeemcamera, de Pixii, hoopt het bedrijf het landschap voor fotografie te veranderen. Oja, de camera heeft ook geen opslagruimte en werkt met Leica lenzen.

De Pixii is uitgerust met een Leica M mount, waardoor alle Leica lenzen op deze body aangesloten kunnen worden. Waar normale systeemcamera’s een display hebben, verwacht Pixii dat je daarvoor jouw smartphone gebruikt. Er is wel een klein OLED display om snel instellingen aan te passen. Achter de lens ligt een CMOS beeldsensor met een ISO range van 100 tot 64.000.

Er zit geen elektrische range finder in. Deze is gewoon, ouderwets, analoog. Oftewel, optisch. Ook de SD kaart is geschrapt. Het toestel maakt verbinding met jouw smartphone, en slaat daar de foto’s op. Het toestel krijgt hiervoor wel een interne opslagbuffer van 8GB of 32GB (afhankelijk van de uitvoering).

Prijzen en beschikbaarheid zijn nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events