GadgetGear.nl

Deze systeemcamera is ontwikkeld voor smartphones

Het Franse Pixii heeft duidelijk andere ideeën over de systeemcamera. Met haar eerste systeemcamera, de Pixii, hoopt het bedrijf het landschap voor fotografie te veranderen. Oja, de camera heeft ook geen opslagruimte en werkt met Leica lenzen.

De Pixii is uitgerust met een Leica M mount, waardoor alle Leica lenzen op deze body aangesloten kunnen worden. Waar normale systeemcamera’s een display hebben, verwacht Pixii dat je daarvoor jouw smartphone gebruikt. Er is wel een klein OLED display om snel instellingen aan te passen. Achter de lens ligt een CMOS beeldsensor met een ISO range van 100 tot 64.000.

Er zit geen elektrische range finder in. Deze is gewoon, ouderwets, analoog. Oftewel, optisch. Ook de SD kaart is geschrapt. Het toestel maakt verbinding met jouw smartphone, en slaat daar de foto’s op. Het toestel krijgt hiervoor wel een interne opslagbuffer van 8GB of 32GB (afhankelijk van de uitvoering).

Prijzen en beschikbaarheid zijn nog onbekend.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten