Afgelopen vrijdag waren we te gast bij Cooler Master… voor een SkyDive. Dit ter introductie van de nieuwe Cooler Master SL600M PC behuizing die in Nederland is ontwikkeld. Deze nieuwe kast is niet alleen mooi, maar gaat ook op een vernieuwende manier met airflow om.

Eigenlijk pakt Cooler Master er een heel simpel natuurkundig principe bij. Warme lucht steigt op. En door de manier waarop we jaren lang onze computers bouwden, deden we vrij weinig met dit principe. We waren al blij wanneer de processor (een van de grootste warmtebronnen) hoog in de kast zat. Voor de airflow moesten we vooral creatief zijn. Ook wanneer de koelers op videokaarten in een totaal andere richting blazen dan wenselijk. Chaos!

Maar met de nieuwe Master Case SL600M van Cooler Master zien we eindelijk een kast die koelt op een volkomen natuurlijke manier. Namelijk van onder naar boven. Daarbij is het mogelijk om de videokaart en andere kaarten ook te kantelen. Hierdoor kun je kiezen om de videokaart vol in de luchtstroom van onder te zetten door deze standaard op het moederbord te plaatsen. Maar wil je meer koeling op jouw processor, dan draai je hem een kwart slag met een riser kabel (niet meegeleverd). Dan gaat de luchtstroom mooi langs de GPU op.

Want, net als bij een indoor skydive, wordt de lucht van onderen aangezogen. Hiervoor is de kast ook op hogere poten geplaatst dan normaal. De lucht wordt aangezogen met twee grote CM ventilatoren zodat de kast minder resoneert en dus stiller is. Bovenaan zijn ook nog aanzuigende ventilatoren te plaatsen of bijvoorbeeld een waterkoelingradiator.

in de kast is er alles aan gedaan om kabels goed weg te kunnen werken. Dit begint met een nieuwe plaatsing voor de PSU. Die zit niet meer onder- achter, maar boven voor. Hierdoor moet je deze eerst plaatsen voor je andere componenten plaatst. Er is ruim voldoende ruimte voor een batterij SSD’s en 3,5 inch harddrives.

De kast is afgewerkt met dikke aluminium platen die zijn gezandstraald. De bovenste plaat is verwijderbaar om de airflow aan te passen, maar Cooler Master verwacht dat dit niet hard nodig zal zijn.

De zijkant is een plaat gehard glas. Wanneer je geen verlichting in jouw PC hebt, zie je nauwelijks iets van de componenten. Ga je los met verlichting, is alles goed zichtbaar. Cooler Master past zelf heel bescheiden verlichting toe in de kast. Het meest opvallende is de verlichting van de IO poorten op de hoek aan de voorkant. Die lichten op wanneer jouw hand in de buurt komt. Handig!

1 REACTIE

  1. Dikke kast. Zag hem elders ook al besproken worden. Komt er een review? Misschien met een systeem die jullie gaan bouwen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.