Jeroen
Jeroen

Review: Bitrush Cryptocurrency Exchange – Snelste koop ooit!

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • SNEL!
  • Voordelig
  • Simpel

THE BAD

  • Weinig coins
  • (nog) geen wallet

Bij GadgetGear testen we zoveel mogelijk Crypto websites. Waar is het veilig, waar is het goedkoop, waar is het gemakkelijk en waar kan het snel?! Dat zijn belangrijke vragen voor onze lezers en cryptofans. Juist in een tijd waar de munten schommelen is het belangrijk om snel te kunnen handelen en vandaag hebben we het vooral over snelheid; Bitrush! Waarom deze exchange zo heette vroeg ik mij tien minuten geleden af, nu met een klinkende munt in mijn wallet snap ik het. Snel BTC kopen doe je bij Bitrush!

Over Bitrush

Bitrush is opgericht in 2014 en maakt het mogelijk om gemakkelijk, veilig en betrouwbaar bitcoins en andere cryptocurrencies te kopen. Het gebruiksvriendelijke platform biedt cryptocurrencies aan tegen concurrerende prijzen via populaire betaalmethodes zoals iDEAL en Bancontact. Op het moment van schrijven bieden zij de volgende coins aan: Bitcoin (BTC) , Litecoin (LTC) , Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Dash (DASH). Dat zijn een beetje de grote op de markt, toch mis ik wel een aantal belangrijke namen. Ripple, Iota, Monero, etc?

Bitrush is Nederlands. Dat is fijn, lokaal en met een duidelijke helpdesk. Daarnaast is er een telefoonnummer en een e-mailadres zichtbaar en bereikbaar. Ze gebruiken de klantentool Intercom, dat zorgt voor een duidelijk communicatie met de klanten. Op de website is een eenvoudige FAQ te vinden met antwoord op de meeste vragen. Ik mis zelf een beetje een stappenplan voor Dummies/Noobs. Mensen die nog nooit crypto hebben gekocht, buiten die doelgroep is de werkwijze erg open snel.

Kosten Bitrush

Crypto kopen is nergens gratis. Als we bijvoorbeeld de Litecoin kopen, die ik zonder direct arm te worden kan kopen, dan wie we dat de  marktwaarde op het moment van schrijven 46,11 is. Dezelfde LTC kost bij Bitrush 47.94 . Je kunt zien dat als je kiest voor een Idealbetaling je een toeslag betaald. Dezelfde coin kost 48.48  en met Bancontact komt er een toeslag bij en een percentage waardoor je 48.78 betaald.

Het eerste wat opvalt is dat er verder geen kosten bijkomen. Geen transactiekosten, geen verzendkosten of weet ik wat. Dat maakt Bitrush per saldo één van de goedkoopste van Nederland. Als tip moet je dus niet met Bancontact betalen, maar lekker Idealen. Geen creditcard of Paypal mogelijk. Er zit wel een cooldown periode op die mensen er van moet weerhouden direct hun allessie te verkopen. Dit zie je terug in het schema op hun site (afbeelding hierboven) daar zie je ook het percentage wat je extra betaald bij Bancontact.

Hoe werkt Bitrush

Bitrush werkt echt enorm simpel. Laat ik beginnen bij het begin. Je hebt eerst een wallet nodig. Deze biedt Bitrush zelf (nog) niet aan, hij is in ontwikkeling. Voor nu heb je dus een wallet elders nodig om te kunnen kopen. Je kunt een hardware wallet aanschaffen, zoals de Trezor of maak een gratis wallet aan via mijn referal bij Binance. Je wallet is je portemonee, die heb je nodig.

Als je een wallet hebt, dan moet je eventjes je deposit adress van de coin die je koopt kopieeren. Dan kies je bij Bitrush de coin die je graag wilt kopen. Ik kies de Litecoin. Ik koop voor 50.- euro één Litecoin. Ik vul in dat ik deze wil betalen via Ideal en ik plak mijn Litecoin Deposit Adress in zodat Bitrush weet waar het naar toe moet. Als je dit hebt gedaan ben je klaar. ZO SNEL!!! Ja, wacht even. Je betaald natuurlijk even via je bank met Ideal en de eerste keer dat je koopt moet je bewijzen dat het jouw bankrekening was en moet je jouw mailadres en telefoonnummer verifieren. Dit duurt bij elkaar 5 minuten en dat is langer dan het kopen van je coins.

De reden van verificatie van deze privégevoelige gegevens is zodat Bitrush kan aantonen dat ze voldoen aan de wetgeving tegen witwassen en financiering terrorisme. Dat is goed natuurlijk en ze verklaren dat ze niets doen met de gegevens, toch ben je niet 100% anoniem, iets wat ik wel fijn vindt bij Crypto. Maar goed, echt prive ben je alleen met Monero en Bitcoin Private.

Toekomst

Wat gaat Bitrush nog doen? Ze geven ieder geval aan nog met een wallet te komen. Dat is wel fijn, al heeft bijna iedereen wel een wallet tegenwoordig. Voor een bedrijf als Bitrush betekent een wallet meer protocol en meer beveiliging. Daar gaat een hoop geld inzitten, wat hopelijk geen invloed heeft op de mooie handelsprijs op dit moment. Komt een nog een app? Een leuke, maar simpele aplicatie waarme je coins kunt kopen? Die voorlopig niet, de basis blijft de focus op snel en voordelig handelen.

Conclusie

Bitrush.nl kende ik nog niet, nu ben ik fan. Het is supersnel, vandaar dus de naam 😉 en erg voordelig als je het bekijkt met de andere Nederlandse exchanges. Geen wallet, wel wat verificaties, maar allemaal enorm snel. Qua coins is er niet heel veel keuze, de big 5 van dit moment. Ik kijk erg uit naar de toekomst en de walllet. We zullen hier zeker op terugkomen met een verslag.

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bitrush

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.