Het meest bijzondere klokje op de IFA was waarschijnlijk de LaMetric. Ik geef toe, geheel nieuw is hij niet. Ik heb hem al vaker gezien. Nu ik hem in het echt heb zien werken, wilde ik het verhaal van LaMetric toch even delen.

De LaMetric is van origine een speaker. En ja, als je al een mooie speaker hebt, is het display waarschijnlijk wannahave factor genoeg om deze toch ook in huis te halen. Het hele front bestaat namelijk uit LED’s die reageren als enorme pixels.

Het eerste deel van dit pixel display bestaat uit 8×8 kleuren pixels. Hiernaast nog eens 29×8 witte pixels. Die kleurenpixels worden gebruikt om belangrijke iconen weer te geven terwijl de witte pixels de boodschap brengen. En ja, er zitten ook nog stereo speakers in.

De LaMetric kan worden aangestuurd via Bluetooth, maar echt lekker zelfstandig wordt dit display wanneer je WiFi gebruikt. Dan kan de speaker live data van internet halen. Bijvoorbeeld een melding wanneer je een nieuwe volger op Facebook of LinkedIn hebt. Of voor ons een alarmpje dat jij, onze favoriete lezer, weer op de site zit. Worden we immers heel blij van.

Dat LaMetric gemaakt is voor het smart home is al snel duidelijk. Zo kan het display met gemak data van NetAtmo sensoren aflezen, maar ook vanuit Google diensten, de Nest thermostaat etc. Sterker nog, de makers kennen hun plaats en laten LaMetric zelfs functioneren als display voor Sonos speakers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.