IFA: Tado V3+ thermostaat brengt luchtkwaliteit in kaart

Tijdens de IFA bracht Tado een nieuwe versie van haar V3 thermostaat uit. De Tado V3+. Een slimme kamerthermostaat die vooral moet helpen om een gezonder leefklimaat te bereiken.

De nieuwe, slimme thermostaat komt met een nieuwe app voor de V3+ productreeks. Daarmee is niet alleen mogelijk om op basis van geolocatie de thermostaat te schakelen bij afwezigheid, maar wordt ook de luchtvochtigheid en de luchtfrisheid geanalyseerd. Met andere woorden, de thermostaat gaat advies geven over het ventileren in huis.

En dit is meteen waar het concept van Tado heel spannend kan worden. Develo leverde voor haar smart home systeem twee jaar geleden al een luchtsensor die data kon gebruiken voor slimme alarmeringen. Wanneer de luchtvochtigheid en temperatuur op het juiste punt waren voor schimmelvorming, kreeg je daar een duidelijk alarm voor. Eventueel kon je daar iets op schakelen, maar Devolo werkte nog niet met heel veel systemen samen.

Bij Tado is dit anders. Tado zou (maar dit is vanuit de theorie) bijvoorbeeld een mechanische ventilatie kunnen aansturen via een systeem als IFTTT. Of wellicht een gemotoriseerd Velux dakraam kunnen openen. Mits een Netatmo regensensor niet aangeeft dat het regent.

Omdat niet iedereen, niet alle functies nodig heeft, heeft Tado de nieuwe app voorzien van skills. Net als bij Amazon’s Alexa, voeg je feitelijk mogelijkheden toe die je nodig hebt en laat je de rest achterwegen. Daarbij is het ook zo dat Tado meteen een abonnementsdienst introduceert. Niet vreemd, want Tado verdiende tot nu toe alleen geld bij de aankoop van de thermostaat door de gebruiker. Na dei aanschaf wordt jarenlang verwacht dat software updates verschijnen en dat apps up to date blijven. Met een abonnementsmodel ontstaat er een vaste inkomstenstroom voor het nog relatief kleine merk.

Beschikbaarheid

De Tado V3 Starterkit met huiskamerthermostaat gaat €199,99 kosten. Daarnaast komt er een starterkit met de slimme radiatorknop die ook deze mogelijkheden biedt. Ideaal voor iedereen die geen eigen kamerthermostaat in huis heeft (bijv. studentenkamers en kleine appartementen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram