GadgetGear.nl

IFA: Sponge laat krachtige, compacte eBike zien

Tijdens onze tocht over de IFA, werden we verrast door het merk Sponge. Midden in het gangpad stond een übercompacte e-Bike. Een compact model dat mijn overgewicht gemakkelijk kon dragen en krachtig genoeg was om even een weely te doen.

De Sponge eBike is gemaakt als praktische oplossing voor het woon-werkverkeer als je niet de hele afstand op een fiets wilt/gaat afleggen. Dus echt het laatste stuk het centrum in. Hoewel geen echte vouwfiets, gaat hij met gemak in de achterbak van de auto, maar hij past ook in de lift.

De Sponge eBike kan bereden worden in full electric modus waarbij je zelf helemaal niets hoeft te doen. Daarnaast kun je in hem gebruiken in power-assist modus waarbij je vooral minder kracht zet om de fiets voort te bewegen. Wil je echt sportief doen (of is de accu leeg), dan kun je ook gewoon zonder elektromotor fietsen.

De maximale snelheid van deze eBike ligt op 30 kilometer per uur. Afhankelijk van de modus die je gebruikt, gaat de 36 volt (6.6Ah) accu 20 tot 50 kilometer mee. De Sponge eBike weegt 15 kilo.

Opgevouwen meet de Sponge Bike 1050x500x700 mm. In gebruik meet hij maximaal 1050x500x1000 mm. Opmerkelijk, de verkoopadviesprijs ligt op slechts €450 wanneer deze op de markt komt..

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten