Tijdens onze tocht over de IFA, werden we verrast door het merk Sponge. Midden in het gangpad stond een übercompacte e-Bike. Een compact model dat mijn overgewicht gemakkelijk kon dragen en krachtig genoeg was om even een weely te doen.

De Sponge eBike is gemaakt als praktische oplossing voor het woon-werkverkeer als je niet de hele afstand op een fiets wilt/gaat afleggen. Dus echt het laatste stuk het centrum in. Hoewel geen echte vouwfiets, gaat hij met gemak in de achterbak van de auto, maar hij past ook in de lift.

De Sponge eBike kan bereden worden in full electric modus waarbij je zelf helemaal niets hoeft te doen. Daarnaast kun je in hem gebruiken in power-assist modus waarbij je vooral minder kracht zet om de fiets voort te bewegen. Wil je echt sportief doen (of is de accu leeg), dan kun je ook gewoon zonder elektromotor fietsen.

De maximale snelheid van deze eBike ligt op 30 kilometer per uur. Afhankelijk van de modus die je gebruikt, gaat de 36 volt (6.6Ah) accu 20 tot 50 kilometer mee. De Sponge eBike weegt 15 kilo.

Opgevouwen meet de Sponge Bike 1050x500x700 mm. In gebruik meet hij maximaal 1050x500x1000 mm. Opmerkelijk, de verkoopadviesprijs ligt op slechts €450 wanneer deze op de markt komt..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.