IFA: Sony toont de WH-1000MX3

Al enige jaren jaagt levert Sony een van de beste active noise cancelling koptelefoons. Sinds de introductie van de MDR-1000X hebben de Japanners volgens celen de kroon in handen, en met de op IFA WH-1000XM3 staat de derde generatie van deze koptelefoonserie op het punt uit te komen.

Volgens Sony is de WH-1000XM3 verder verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, onder andere met de toepassing van de nieuw ontwikkelde HD Noise Cancelling Processor QN1. Deze zou vier maal zo krachtig zijn en in tegenstelling tot de voorganger ook straatlawaai en menselijke stemmen kunnen wegfilteren. De Atmospheric Pressure Optimizing feature zou de hoofdtelefoon meer geschikt maken voor het vliegen door de luchtdruk om je heen te detecteren en de noise cancelling erop aan te passen. De QN1 neemt ook de audio-processing voor zijn rekening inclusief de DAC en versterking.

Met het oog op het draagcomfort is men doorgegaan op het idee dat men met de voorganger had ingezet, met nu diepere oorschelpen en een dikkere hoofdband.

De WH-1000XM3 zou volgens de opgave door Sony 30 uur meegaan met gebruik van de ANC en bluetooth en beschikt over een snellaad-feature waarmee de gebruiker binnen 10 minuten genoeg zou kunnen opladen voor 5 uur aan speelduur. Er is gekozen voor een USB-C aansluiting voor de oplaadkabel.

Onze ervaring op IFA

We hebben de mogelijkheid gehad om op de Sony-stand de WH-1000XM3 te proberen. Het comfort was voor de korte ervaring die we ermee hadden, prima. Hoe de koptelefoon het in de praktijk ervan afbrengt is afwachten. Over de geluidskwaliteit valt met een dergelijk korte ervaring weinig te zeggen. Extra nadeel was dat Sony ervoor koos een paar grote bekende artiesten wiens muziek toch echt onder hun vlag is uitgekomen, niet te vertegenwoordigen op de mediaspelers waar de koptelefoons op aangesloten waren, waar bekende muziek juist een betere mogelijkheid biedt om de klant te beoordelen. Wel kunnen we zeggen de audio zeker niet tegen viel, iets dat weinig verrast gezien de reputatie van de serie. Iets dat beter te testen was, was de active noise canceling. In een drukke en luidruchtige Sony-hal, met onvoorspelbaar geluid dat uit de televisie-sectie, verschillende audio-secties en uiteraard de bezoekers zelf kwam, kon deze eens flink op de proef gesteld worden. We durven te stellen dat Sony wederom stappen gezet lijkt te hebben.

Verder…

De zijcontroles waarmee de muziek bediend kan worden en de feature waarmee de gebruiker omgevingsgeluid mee kan krijgen zonder de koptelefoon af te doen door een hand op de oorschelp te houden, zijn nog steeds aanwezig. De betreffende microfoons waarmee dit mogelijk wordt gemaakt zijn naar zeggen van Sony eveneens verbeterd, en zouden ook voor een beter gespreksgeluid zorgen wanneer de hoofdtelefoon als headset gebruikt wordt.

De 1000XM3 weegt 255 gram en ondersteunt Google Assistent. De adviesprijs bedraag €380,-.

Sony-WH-1000XM3-headphones

 

 

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl