Tijdens ons bezoek aan IFA kregen we eveneens de nieuwe portable bluetooth speakers van JBL te zien; de Charge 4, PartyBox 200 en 400 en de JRPOP.

Charge 4

De Charge 4 is de nieuwe generatie uit de bekende Charge-serie; een bouw die tegen een stootje kan en degelijk volume met geaccentueerde bas. De speaker heeft een accu die een afspeeltijd van 20 uur mogelijk maakt en biedt daarnaast de mogelijkheid om je apparaten op te laden. Er kunnen twee bluetooth-apparaten tegelijkertijd gekoppeld worden en de speaker is IPX7 gecertificeerd (dompeldicht, 30 minuten op 1 meter diepte). De speaker beschikt uiteraard over JBL Connect+ waarmee meer dan 100 JBL Connect+-luidsprekers aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

De Charge 4 was op verschillende plekken van de Harman-booth geplaatst, waaronder in een losse ruimte. Wie bekend is met de Charge-serie weet wat ongeveer verwacht kan worden qua signatuur. Een vol geluid met een nadruk op de bas en een volume waar je u tegen zegt voor een speaker van dit formaat. Vooral geschikt voor buitengebruik in de breedste zin van het woord. Naast een partijtje voetbal op een veldje, tijdens een BBQ in de tuin, naast het zwembad, etc. Als je van het signatuur houdt, is het natuurlijk ook prima voor in de slaapkamer of badkamer.

De speaker komt beschikbaar in 10 verschillende kleuren: Desert Sand, Mustard Yellow, Dusty Pink, Grey Stone, River Teal, Fiesta Red, Ocean Blue, Midnight Black, Steel White en Forest Green. De dimensies van de Charge 4 zijn 220 x 95 x 93 mm en het gewicht 965 gram. De release staat gepland voor oktober met een adviesprijs voor €179.

PartyBox 200 & 300

De JBL PartyBox 200 & 300 zijn twee party boxen met lichteffecten, en zouden ideaal zijn voor je feestjes en wellicht zelfs geschikt voor een klein optreden aangezien ze beschikken over losse inputs voor een microfoon en gitaar met volumecontrols. Bovendien beschikken ze over tulp in- en outputs waarmee verschillende speakers gelinkt kunnen worden. Twee speakers kunnen tevens gelinkt worden met TWS (True Wireless Stereo). De speakers beschikken ook over een USB-ingang waarmee bijv. via een usb-drive muziek afgespeeld kan worden.

De 300 beschikt bovendien over een 10.000 mAh accu, waarmee deze 18 uur aan speeltijd zou hebben (afhankelijk van het specifieke gebruik en leeftijd van de batterij).

JBL spreekt ook wat de Partybox speakers betreft over een ‘JBL-signature sound’. Op de IFA Harman-booth, waar deze speakers opgesteld stonden, hadden we een andere ervaring dan je zou verwachten bij iets dat het label ‘JBL signature sound’ draagt. Men lijkt gekozen te hebben voor een meer neutraal signatuur, iets dat naar onze mening een goede keus is. Van een klein speakertje wil je wellicht wat meer bas hebben omdat dit iets is dat bij kleine formaat speakers al snel wegvalt. En iets dat bedoeld is voor films of gaming wordt al snel dezelfde keus voor gemaakt om filmische effecten meer te benadrukken.

Een speaker als de PartyBox-speakers kan echter wat breder worden ingezet, en gezien de grootte zal het niet nodig zijn om overcompenserende maatregelen te nemen zoals een overdreven bas (of zelfs het hele laag). Uiteraard kan JBL zeggen dat ze met dat JBL-signatuur bedoelen dat dit het signatuur is voor dergelijke speakers. Hoe dan ook, ondanks het letterlijk flashy uiterlijk, zullen deze speakers waarschijnlijk meerdere mensen verbazen.

De dimensies van zowel de Partybox 300 als de 200 zijn 310mm x 320mm x 690mm. Beiden speakers wegen tussen de 15 en 16 kg. Ze komen in oktober beschikbaar met de adviesprijs van €449 en €379.

JRPOP

De JBL JRPOP is JBL’s eerste kindvriendelijke bluetooth-speaker. De focus op kinderen wordt extra duidelijk door de mogelijkheid de speaker een persoonlijk tintje te geven met de bijgeleverde stickers en de lichteffecten die ingebouwd zijn. De speaker is gebouwd met robuuste materialen en een stoffen band om tegen een stootje te kunnen. We hebben ze tijdens ons bezoek aan de IFA helaas niet zelf even geprobeerd, al zou dit gezien de drukke omgeving ook weinig nut hebben. De JRPOP is IPX7 (dompeldicht, 30 minuten op 1 meter diepte) gecertificeerd, kan met twee bluetoothapparaten tegelijkertijd verbonden worden en werkt tot 5 uur op een volledige batterij. De dimensies: 39,7mm x 87,8mm x 75,5 mm, het gewicht 121,2 gram. De prijs bedraagt €34,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.