Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: Mate 20 en Mate 20 Pro krijgen ondersteuning voor draadloos laden

Met de introductie van de Huawei P20 en Huawei P20 Pro mistten we de mogelijkheid om draadloos te kunnen laden. Die was alleen aanwezig in de gelijktijdig gepresenteerde Huawei Mate RS Porsche Design. Nu lijkt deze optie ook naar andere Mate toestellen te komen.

Huawei zal naar verwachting de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro lanceren op 16 oktober. Huawei heeft voor die dag de pers uitgenodigd in Londen. Onze Arjan zal zeer waarschijnlijk weer live verslag doen.

Er zijn al verschillende lekken geweest rondom de mogelijke hardware, al staat vooral de ondersteuning voor de Huawei Kirin 980 chipset vast. Deze high-end chipset werd tijdens de IFA gepresenteerd en wist hoge ogen te gooien. Op dat moment kondigde Huawei meteen aan welke Mate toestellen we mogen verwachten. De Mate 20 Lite (nu in de winkel), Mate 20 en Mate 20 Pro.

Nu lijkt het er toch ook op dat Huawei groots gaat inzetten op draadloos laden. Bij het Amerikaanse FCC heeft Huawei een nieuwe, draadloze lader laten certificeren. De draadloze qI lader zou ondersteuning bieden voor laden met 5-12V op 2 Ampère. Hij zou de naam Huawei CP60 hebben meegekregen als productnaam.

Als deze qI lader is ontwikkeld als accessoire voor de nieuwe Mate 20 series, mogen we opnieuw een glazen achterkant verwachten op het toestel. Immers houdt een metalen achterkant een groot deel van de energie tegen.

Naar verwachting levert Huawei de Mate 20 series uit met Android 9 en EMUI 9. Er zou opnieuw een triple camera aanwezig zijn zoals geïntroduceerd met de Huawei P20 Pro.

Via MySmartprice.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.