Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Review: Eurom Golden 2500 Shadow

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Afstandsbediening,
  • Amper zichtbare rode gloed,
  • Stof- en spuitwater-dicht, IP65
  • Ophangmogelijkheden
  • Maximale bereik van 25m²
  • Aluminium omkasting

THE BAD

  • Geen

Wat hadden (of hebben) we een geweldige zomer! Ongekend, overdag was het heerlijk heet en deden we alles wat mogelijk was om af te koelen. Zwemmen, airco, ijs en veel Radler. Als we dan ’s avonds dankbaar zijn voor wat afkoeling gaat het opeens heel snel. Om 21:00 is het gewoon hartstikke koud! Ga je dan terug naar binnen? Je caravan, tent of huis in? Dat is toch zonde van de hele vakantiesfeer… Gelukkig komt Eurom met een praktische oplossing. Lees hier de review van een geweldige heater, de Eurom Golden Shadow 2500.

Eurom

Maar eerst even wat over Eurom, want deze fabrikant bedenkt en fabriceert hoog staande tuin en woning gadgets sinds 1974  Eurom uit Genemuiden is een bedrijf dat sinds jaar en dag actief is in de markt met elektrische apparatuur. Door altijd te werken aan innovatieve producten, blijft het bedrijf continu in ontwikkeling en groeit het mee met de (ingewikkelde) wensen van de mens. Vandaar uit moet ook de wens zijn ontstaan om een heater te ontwikkelen waarbij niet alle warmte verloren gaat in de buitelucht en waar geen enorme rode gloed je lastig valt. Lastig zou je zeggen? Eurom zegt “wij hebben de oplossing.”

Golden 2500 Shadow

Nee, hij heet geen Golden Shadow. Het is de Eurom Golden 2500 Shadow. Oke, het blijft een beetje een opvallende naam als je bedankt een heater, schaduw te noemen, maar er zit een logica achter. Wanneer je normaliter een krachtige 2500 watt heater in huis haalt, dan haal je ook het aangezicht van de planeet Mars in huis. Een rode gloed die behoorlijk aanwezig en irritant kan zijn. De Golden 2500 Shadow heeft een verbluffende innovatie te tonele gebracht. Deze heater heeft namelijk twee standen waarbij standje één eigenlijk helemaal geen rode gloed afgeeft en standje twee wel rood wordt, maar geen roodlicht uitstraalt. Je kunt dus 100% genieten van echte warmte en comfort tot 25m2 zonder gestoord te worden door een enorme lichtbundel.

Product informatie

Type Eurom   Golden 2500 Shadow
Capaciteit W 1250-2500
Aansluitspanning V/Hz 230 / 50
Kabel lengte m 1,8
Isolatieklasse IP65 spuitwaterdicht
Lamp Golden Shadow low glare
Bereik 25m²
Draaibaar
Afstandsbediening
Omkasting aluminium+kunstof
Installatie hangend, staand (optioneel)
Afmetingen cm 77 x 12 x 12
Gewicht kg 3,3
Artikelnummer 33.444.9
EAN 87.13415.33444.9
Categorie elektrische terrasverwarming
Ontwikkeld voor: tuin, terras, restaurant
Garantie 2 jaar

Infrarood!

De Eurom Golden 2500 Shadow heeft nog iets moois! Ja, want in de basis verwarmen de meeste heaters de lucht in de omgeving zodat in de nabije omgeving van de heater het echt ook warm wordt. Zit je in een open omgeving, bijvoorbeeld een open pergola of een uit de kluitengewassen party tent (zoals ik) dan waait de warme lucht sneller weg, dan dat je er plezier van hebt.

De helden van Europ zijn daarom extra trots op hun infraroodstraler, ja want de Golden 2500 warmt in eerste instantie niet de lucht in de omgeving op, maar alle voorwerpen binnen haar bereik. Daardoor werkt de Golden 2500 Shadow infraroodstraler zeer effectief en is hij ook buitengewoon geschikt om in de openlucht te gebruiken.

6000 branduren

De Eurom Golden 2500 Shadow beschikt over speciale ‘Golden Shadow low glare’ lampen. Dit is een superieure lamp met een levensverwachting van 6000 branduren. Hoe vind je dat klinken? 6000 branduren. Stel dat je in je vakantie iedere avond van 20:00 uur tot middernacht buiten zit. Dat is vier uur per week, dat is 28 uur per week. 28 uur keer 52 weken in een jaar. Dat zou komen op 1456 branduren in een jaar als je iedere avond 4 uur in je tuintje zit. Nou, goed. Dat is dus in de praktijk levenslang.

Het gebruik

Een product voor het leven dus. Maar hoe werkt de Golden 2500 in de praktijk? Het monteren is zeer gemakkelijk. Hij zit namelijk kant en klaar in de verpakking. Ik moest enkel wat plakketjes en wat beschermingsmateriaal verwijderen (doe dat wel he!) en ik kon genieten. Ik heb nog eventjes contact gehad met de mannen van Eurom omdat er bij het verwijderen van beschermingsmateriaal een klein stukje plaksel achterbleef op de lamp. Dat kwam waarschijnlijk omdat ik het er te snel af ritste. De Eurom mannen vertelde me dat het beetje lijm wegsmeuld, zonder gevaar. Dit heb ik direct uitgeprobeerd en er eventjes bij blijven staan. En inderdaad, het smeulde en rook eventjes een beetje plastisch, waarna ik echt kon beginnen met heaten.

Omdat ik deze Eurom op de camping hebt getest en gebruikt heb ik er in mijn vakantie twee weken iedere avond écht bewust schik van gehad. Het was geen korte test van een half uurtje. Nee, ik heb heerlijk ’s avonds tot laat kunnen lezen, kletsen en gezellig spelletjes terwijl de kinderen binnen sliepen. Ideaal!

 

Standaard

Ik moet wel bekennen dat ik bij het gebruik van de Eurom Golden 2500 Shadow een speciaal standaard heb gebruikt. De Floorstand Black Heater Standaard. Aan een stacaravan kan je niet echt boren en timmeren en ook een party tent biedt niet echt de veiligheid om de heater aan te bevestigen.  Werkelijk waar de beste oplossing om je heater mobiel te maken. De installatie is openen, klik en klaar en je kunt waar je wilt, de heater plaatsen. Het toffe is dat je de heater ook meteen overal mee naar toe kunt nemen. Dus van vakantie, hup mee naar huis! Niets loskoppelen of demoneren, gewoon inklappen en mee die hap. Absolute musthave als je de heater op vakantie wilt gaan gebruiken .

Deze universele standaard is te gebruiken voor alle types Golden terrasstralers van Eurom en voor de Outdoor Heatpanel. De voet is erg solide. De standaard is in hoogte verstelbaar van 128 tot 210 cm en is voorzien van een veiligheidsclip. De doorsnede van de voet is 114cm.

Afstandsbediening

Wat wel lekker is, dat er een afstandsbediening bij zit. Modelletje zakformaat die je gewoon bij je houdt tijdens het buiten relaxen. Wil je een standje harder of zachter of moet hij aan of uit, dan moet je niet uit je luie stoel kruipen, maar een point and click en je kunt weer verder met ongestoord genieten.

Conclusie

De Eurom Golden 2500 Shadow is met recht een winnaar op het gebied van heaters. Een lichtgewicht artikel, met 6000 branduren, dat infrarood verwarmt en geen enorme lichtbol van rood licht straalt. Daarbij een afstandsbediening, garantie van twee jaar en een prijs die rond de 200,- euro schommelt; top!

 

Type Eurom   Golden 2500 Shadow
Capaciteit W 1250-2500
Aansluitspanning V/Hz 230 / 50
Kabel lengte m 1,8
Isolatieklasse IP65 spuitwaterdicht
Lamp Golden Shadow low glare
Bereik 25m²
Draaibaar
Afstandsbediening
Omkasting aluminium+kunstof
Installatie hangend, staand (optioneel)
Afmetingen cm 77 x 12 x 12
Gewicht kg 3,3
Artikelnummer 33.444.9
EAN 87.13415.33444.9
Categorie elektrische terrasverwarming
Ontwikkeld voor: tuin, terras, restaurant
Garantie 2 jaar

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Eurom

2 reacties

  1. Beste, ik heb uw review gelezen, en idd, de Eurom Shadow is een echte winnaar. Ik heb enkele dagen geleden mijn twee oude Eurom Golden 2000 amber smart vervangen door 2 Eurom Golden 2000 shadow. Bij de oude waren de reflectoren door de zilte zeelucht wat dof geworden. Ondanks dat de oude ook 2000 watt exemplaren waren verwarmen de nieuwe mijn overdekt terras van 15m2 veel beter. De warmte is intenser en moet ik niet meer in de rode gloed zitten, ik had al de opmerking van enkele buren dat ik net in de etalage van een bordeel zat 🙂 Mijn opmerking over het algemeen is, en dat geld ook voor andere merken, is dat de oppervlakte aangegeven bij veel heaters nogal overschat is. Ik heb een overdekt terras open aan twee zijden. In de open gedeelte heb ik wel windzeilen hangen, gemaakt van Soltis 86 doek dat 80% van de wind weert. Voor de koele avonden aan zee is 2 heaters geen overbodige luxe. Ik zet beide heaters op de laagste stand waardoor de warmte beter verdeeld is over het hele oppervlak. Voor de koude avonden, ik zit ook in de herfst en wintermaanden veel buiten kunnen de heaters dan op volle kracht. Uit ervaring weet ik dat twee iets minder krachtige heaters beter hun werk aankunnen dan één heater met een hogere wattage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.