Review: Eurom Amber Heat and Beat (Terrasverwarmer)

Ik heb hier toch een prachtige gadget te pakken! Ik denk dat bij het lezen van deze review er best wel eens wat horeca-eigenaren en verandagenieters zullen zeggen: Die Eurom Heat & Beat, dat is wat voor ons!

Maar eerst even wat over Eurom, want deze fabrikant bedenkt mooie, zeer mooie gadgets voor het outdoor leven. Eurom uit Genemuiden is een bedrijf dat sinds 1974 actief is in de markt met elektrische apparatuur. Door altijd te werken aan innovatieve producten, blijft het bedrijf continu in ontwikkeling en groeit het mee met de (ingewikkelde) wensen van de mens. Vandaar uit moet ook de wens zijn ontstaan om een aantal elementen van het buiten genieten te combineren in één apparaat.

Aangenaam, Eurom! Maar even over de Heat & Beat, nu we er toch zijn. Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt? Mooi! Ga er maar eens voor zitten want ik heb een heater, met ingebouwde boxen en LED verlichting, die je via je mobiel kunt bedienen. Juist…  Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij het eerste gehoor van dit apparaat dacht: waarom? Waarom zou je dit circus willen. Door het zelf te testen en even verder dan mijn neus lang is, na te denken zag ik het licht.

Want hoe gaaf is het bijvoorbeeld als je buiten zit bij een cafeetje, aan een gezellig terrasje (of thuis onder je overkapping) en het wordt iets donkerder, wat frisser en padoempats! Daar gaat de Heat & Beat aan! Een lekkere warme heater, met gezellige muziek, schalt over het terras dat verlicht wordt in sfeer door de LED’s van de Heat & Beat… Eenmaal, andermaal? Verkocht! Aan Jeroen Andreasen.

Heat & Beat terrasverwarmer

De zwarte Heat and Beat is een unieke 2000 Watt heater met een Golden Amber halogeen (focus), met een beschermingsklasse: IP65. Deze is spatwaterdicht (dus monteer deze onder het dak) en voorzien van ingebouwde Bluetooth speakers! Ik moet nog steeds even bijkomen van de test, maar wat is dit een geweldig apparaat. De verwarming spreidt zich uit tot 20m2 wat voor deze relatief compacte heater een groot bereik is.  Zei ik bluetooth speakers? Ja, je kunt draadloos je heater en muziek bedienen via je mobieltje… Kan het nog gekker?

Jazeker. Naast de warmte en de muziek van de heater, beschikt deze strak vormgegeven heater ook over LED verlichting. De LED strip is in te stellen op verschillende kleuren en geeft een warm en sfeervol licht. Bevestig de heater aan de muur, het plafond of hang hem aan de binnenkant van de parasol en geniet van de warmte en muziek!

Bluetooth speakers

De Heat and Beat is voorzien van ingebouwde Bluetooth speakers waardoor je hem draadloos op je mobiel of laptop kunt aansluiten. Dat is te gek! Je hebt dus geen stekkers nodig, een DJ set of kilo’s CD’s. Je connect hem gewoon met je laptopje of je telefoon en speelt (lekker hard) jouw muziek en de warmte van de heater over je terras. De drie inch speakers die erin zijn gebouwd geven voldoende volume en mooi duidelijk, helder geluid. Zo luister je op het terras of de patio altijd je favoriete muziek. Voor het hoger of lager zetten van de terrasverwarmer hoef je ook je luie stoel niet meer uit: je bedient de Heat and Beat gewoon via de Eurom app of de meegeleverde afstandsbediening.

Het gebruik

Ik gebruik de Heat & Beat op de camping. Dat is ideaal want het kan nogal fris zijn terwijl buitenleven juist zo lekker is. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik het meest uitkijk naar de warmere lenteavonden waarbij het met de heater prima te vertoeven is.  Bij het installeren, wat overigens enorm simpel is, merk ik wel dat deze heater zwaar is. Ruim 3,5 kilo. Zorg dus wel dat je de Heat & Beat ergens goed vastschroeft.

Oke, stap twee na de installatie is de App downloaden. Die is gewoon via iedere store te verkrijgen en de installatie wijst zich helemaal vanzelf.

Wat tijdens het gebruik direct opvalt bij de eerste warmte test is dat deze heater veel warmte afgeeft en weinig licht. Dat lijkt misschien logisch, maar dit is echt een belangrijk pluspunt. Veel heaters zijn direct een soort koplampen waar je in verdwijnt. Deze Heat & Beat heeft een Low-glare lamp, die relatief weinig licht geeft, maar wel een hoge verwarmingsefficiëntie. Slim!

Een andere plus vind ik dat je deze heater ook gewoon met een afstandsbediening kunt bedienen. Natuurlijk is het top dat je tegenwoordig overal een appje voor hebt, maar als je geen mobiel bij de hand hebt vanwege een lege batterij dan is een afstandsbediening wel zo makkelijk. Wat ik me direct ook afvroeg is hoe het zit bij het cafe. Stel je bent bij een cafe waar ze de Heat & Beat hebben hangen. Kan je dan gewoon de app downloaden of zit er een speciale code aan vast? Het laatste gelukkig. Via de Eurom app kan je een code invoeren zodat niet iedereen je heater gaat bedienen voor de grap.

Hoe is het geluid?!

Goeie vraag! want een belangrijke functie rol zijn de speaker.  Het geluid is subliem! De speakers zijn HQ 3 inch 3 watt, wat echt een honderd procent meevaller is en te vergelijken is met de wat betere boxen.

De App

De Heat & Beat bedienen we via de telefoon. Dat kan gewoon 🙂 Je kunt zelfs meerdere terrasverwarmers tegelijkertijd bedienen in één app. Deze app werkt vanaf de Iphone 4 en op de meeste Android toestellen (vanaf 4.3). Tevens is de App voorzien van een handige schuif knop, waarmee je de lamp traploos kunt in stellen op elke gewenste stand. Ideaal dus voor horeca.

De conclusie

Tja, dit is gewoon een musthave voor alle buitenzitters, prive of particulier. Heb je een balkon waar je graag zit, een terras, patio of een veranda dan is dit gewoon een fantastisch heater. Het enige nadeel is de prijs. Met een adviesprijs van 499,- euro is deze heater (niet abnormaal) hoog geprijsd en zal dit voor veel particulieren een stap te ver lijken. Ik zeg lijken, want je koopt immers wel je tuinset, je veranda of terras, fijne stoelen en lekker drankje. Nou, dan is de investering naar de Heat & Beat echt een logisch gevolg.

 

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Strak design
  • Heerlijk warm
  • verschillende standen
  • Bluetooth streamen
  • App & Afstandsbedieing
  • Speakers zijn bovengemiddels

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.