Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LEGO gaat over op blokjes van suikerriet

LEGO is en blijft een enorm succes, maar het iconische merk is ook één van de grootste plastic verwerkers ter wereld. Voorzichtig aan gaat het bedrijf de overstap maken op een ecologisch verantwoorder materiaal, namelijk suikerriet.

Sinds 1 augustus zijn de eerste blokjes van suikerriet in omloop gekomen. Zoals je mag verwachten, zijn de eerste blokjes van het nieuwe materiaal gemaakt in de vorm van planten. Maar, LEGO verkoopt ze niet overal. Ze zijn tijdelijk verkrijgbaar in het VK, Duitsland en Oostenrijk.

De blokjes zitten in doosje 40320 ‘plants from plants’. De doosjes worden gratis weggegeven bij aankopen in de LEGO webshop. Later dit jaar komen de blokjes ook in reguliere bouwdozen terug.

Het geheim van het blokje is dat deze voor 98% is gemaakt van polyethyleen. Aangevuld met 2% ander materiaal. De polyethyleen wordt gewonnen uit suikerriet.

LEGO heeft als doelstelling dat het in 2030 het grootste deel van de productie uit dit soort materialen maakt, maar ook uit gerecycled materiaal.

LEGO kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.