GadgetGear.nl

LEGO gaat over op blokjes van suikerriet

LEGO is en blijft een enorm succes, maar het iconische merk is ook één van de grootste plastic verwerkers ter wereld. Voorzichtig aan gaat het bedrijf de overstap maken op een ecologisch verantwoorder materiaal, namelijk suikerriet.

Sinds 1 augustus zijn de eerste blokjes van suikerriet in omloop gekomen. Zoals je mag verwachten, zijn de eerste blokjes van het nieuwe materiaal gemaakt in de vorm van planten. Maar, LEGO verkoopt ze niet overal. Ze zijn tijdelijk verkrijgbaar in het VK, Duitsland en Oostenrijk.

De blokjes zitten in doosje 40320 ‘plants from plants’. De doosjes worden gratis weggegeven bij aankopen in de LEGO webshop. Later dit jaar komen de blokjes ook in reguliere bouwdozen terug.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Het geheim van het blokje is dat deze voor 98% is gemaakt van polyethyleen. Aangevuld met 2% ander materiaal. De polyethyleen wordt gewonnen uit suikerriet.

LEGO heeft als doelstelling dat het in 2030 het grootste deel van de productie uit dit soort materialen maakt, maar ook uit gerecycled materiaal.

kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten