Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hands-on: Samsung Galaxy Note9

Hij is zojuist gepresenteerd tijdens Samsung Unpacked, de nieuwe Samsung Galaxy Note9. Het nieuwe vlaggenschip met de nieuwe S-Pen. Een S-Pen die revolutionair is voor wat Samsung de afgelopen jaren heeft gedaan met de Note toestellen.

De nieuwe S-Pen

De nieuwe S-Pen is de eerste S-Pen met een interne accu. Hierdoor kun je er echt vernieuwende dingen mee doen. Zo is hij echt als afstandsbediening te gebruiken via een bluetooth verbinding met de Galaxy Note9.

Deze communicatie verloopt via Bluetooth Low Energy om zo energiezuinig mogelijk te communiceren. Natuurlijk is de accu erg klein, maar door de S-Pen in de Galaxy Note te steken, wordt deze meteen weer opgeladen. 40 seconden en de accu zit weer vol.

Waterkoeling

Wat eigenlijk technologie is voor gaming PC’s, vinden we toch ook terug in deze Android smartphone. Jawel, Samsung heeft waterkoeling ingebouwd. De techniek die ze gebruiken noemen ze Water Carbon Cooling en is ontwikkeld om de 10nm chipset koel te houden. Gamen kun je dus ook op volle kracht.

Meer entertainment

Entertainment beperkt zich niet tot gaming. Met de Samsung Galaxy Note9 krijg je een groot 6,4 inch Super AMOLED display van Samsung. Natuurlijk met gebogen randen. De speakers zijn weer getuned door AKG en er is ondersteuning voor Dolby Atmos. En nee, weer geen inkeping in het display… maar wat maakt het uit 😉

Meer werk

Ook voor jouw werk is de Samsung Galaxy Note9 prima bruikbaar. Natuurlijk is Samsung Knox aanwezig, maar met de DeX dock maak je er een volwaardige desktop ervaring van. Daarbij kun je het display van de Note9 blijven gebruiken om aantekeningen te maken.

Galaxy Note camera

De camera heeft een flinke upgrade gekregen op basis van wat Samsung heeft gedaan met de Samsung Galaxy S9. Natuurlijk zit er AI in, op basis van Samsung’s eigen Bixby. Hierdoor kan de camera zich aanpassen op wat je vast gaat leggen. Maak je een portretfoto, controleert de camera ook of die persoon zijn ogen open heeft en kan de camera het maken van de foto eventueel kort uitstellen. Minder mislukte foto’s dus.

Maar ook een mechanisch diafragma op microscopische grote. Zo kan de camera zich aanpassen aan het beschikbare licht. Ook de super slow motion functie is weer aanwezig.

En verder

Ook qua accu blijft Samsung vergroten. De capaciteit van de Galaxy Note9 ligt nu op een mooie 4.000mAh. Daarmee verwachten we dat je twee dagen moet kunnen werken, mits je geen hele zware gebruiker bent. Dat is in ieder geval het resultaat van de 4.000mAh accu in de Huawei P20 Pro.

En yes, yes, yes! Eindelijk weer een vlaggenschip met microSD kaartlezer erin. Hoewel je de Samsung Galaxy Note 9 met zowel 128GB als 512GB opslagruimte kunt kopen, kun je met gemak nog 400GB aan extra opslagruimte toevoegen.

Het toestel is weer IP68 waterdicht, maar ook voorzien van vingerafdruksensor, irisscanner en een gezichtsherkenning.

De Samsung Galaxy Note9 ligt vanag 24 augustus in de winkel. De 128GB uitvoering gaat €999 kosten. Voor de 512GB uitvoering betaal je €1.249. De 512GB uitvoering is alleen verkrijgbaar in het zwart.

Eerste indruk

Samsung laat weer een stukje toptechnologie zien, maar het is geen geheim dat de verkopen van de Galaxy S9 wat tegenvallen. Misschien omdat het toestel er al jaren hetzelfde uitziet? Misschien omdat het een toestel zonder inkeping was? Als die argumenten daar belangrijk bij zijn, gaat dat probleem hier ook spelen. Het toestel ziet er niet verrassend uit. maar ben je een tech junkie, dan is het wel weer heel spannend. Een echt mooi stukje technologie dat hier en daar grenzen zal verleggen. Ik ben heel nieuwsgierig naar de praktijkervaring. Binnenkort starten we met testen.

Samsung Galaxy Note9 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.