Google werkt aan betere ondersteuning gehoortoestellen

Het Deense GN Hearing (zustermerk van Jabra) ontwikkelt al enkele jaren gehoortoestellen met bluetooth erin. Nu blijkt het bedrijf ook met Google te werken aan een nieuwe standaard voor gehoortoestellen.

Het gaat om een nieuwe standaard voor audiostreaming naar gehoortoestellen. Deze moet het mogelijk maken gemakkelijker te koppelen met Android smartphones. De toestellen kunnen meer inzicht geven in de status van het gehoortoestel (denk aan de accuduur) en natuurlijk het streamen van content.

De nieuwe standaard voor deze verbindingen zou ASHA gaan heten en zal ook beschikbaar worden gesteld aan andere fabrikanten. Echter heeft GN Hearing het voordeel dat ze de technologie het eerst kunnen introduceren. GN Hearing is vooral bekend onder haar merknaam ReSound.

De markt voor slechthorenden is enorm. Op dit moment schat het WHO (World Health Organization) dat er 466.000.000 mensen zijn met gehoorproblemen. Voor Google een enorme doelgroep om met Android aan te spreken en een manier om zich te differentiëren ten opzichte van andere smartphone platforms.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.