Facebook heeft een nieuwe stap gezet om zichzelf als videoplatform te profileren. Het koopt het bedrijf Vidpresso. Met de aankoop moeten livestreams interactief worden.

Niet het merk, wel de kennis

Dat wil zeggen, Facebook koopt alle 7 personeelsleden van het merk en de technologie. Het bedrijf erachter wordt niet overgenomen. De personeelsleden verhuizen naar kantoren van Facebook en ook de klanten zullen door Facebook overgenomen worden.

Andere sociale netwerken

Momenteel werkt de technologie van Vidpresso nog met andere sociale netwerken als Twitter en Periscope, maar wordt deze ook gebruikt door andere videodiensten. Of en op welke termijn Facebook deze mogelijkheden verwijderen zal is nog onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.