DJI introduceert Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom; dat wordt lastig kiezen…

Droneontwikkelaar en -vernieuwer DJI, introduceert twee nieuwe modellen van de iconische Mavic-serie. De Mavic 2 Pro als eerste drone met een geïntegreerde Hasselblad-camera en de Mavic 2 Zoom. De eerste opvouwbare consumentendrone die kan zoomen. Dat wordt dus oppassen geblazen voor wie al bang was voor al die camera’s in de lucht…

De lancering bevestigt de geruchten die we als GadgetGear al eerder oppikten. Twee nieuwe modellen met als belangrijkste boodschap: nog beter beeld. DJI claimt dat de Mavic 2 de meest geavanceerde vliegende kant-en-klaar camera is. Wij waren eerlijk gezegd ook al erg onder de indruk van de Yuneec H Plus camera. Maar eerlijk is eerlijk; DJI zet steeds te toon en bepaalt de innovatie in deze sector. Niet voor niets zijn ze zo marktleider geworden. Det Mavic 2 bevat het iconische vouwontwerp van ’s de populaire Mavic Pro. De nieuwe cardanische gestabiliseerde camera’s en geavanceerde intelligente functies zoals Hyperlapse en ActiveTrack maken het eenvoudiger en dynamischer om met video verhalen te vertellen. Met een indrukwekkende vluchttijd van maximaal 31 minuten en een stabieler videotransmissiesysteem, biedt Mavic 2 de optimale vliegervaring voor het maken van professioneel ogende opnames.

“Toen de Mavic Pro twee jaar geleden werd gelanceerd, werd de manier waarop mensen naar een drone kijken en de mogelijkheden voor videomakers over de hele wereld opnieuw gedefinieerd,” zei Roger Luo, president van DJI. “Vandaag beginnen we aan een nieuw tijdperk van luchtfotografie met de introductie van het nieuwe paradepaardje van DJI, de Mavic 2-serie. Met de Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom kunnen fotografen en videografen hun inspiratie snel de lucht in laten en hun creatieve ideeën naar nieuwe hoogten verheffen.” Wij testen zo claim natuurlijk in de praktijk. Die blijkt vaak net iets minder soepel door allerlei updates of meldingen die DJI toont als je net wilt gaan vliegen.

 

DJI is onbetwist DJmarktleider in het ontwikkelen en produceren van civiele drones en luchtfotografietechnologie voor persoonlijk en professioneel gebruik. DJI wil luchtfotografie en filmapparatuur toegankelijker, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker maken.

Meer dan een camera update

De twee modellen verschillen dus qua camera. Ga je voor de Hasselblad versie met haarscherpe beelden met detaillering en kleurcorrectie mogelijkheden? Of wordt het de zoom met ook een erg goede camera, maar waarmee je niet meer naar objecten hoeft te vliegen om de juiste beeldvulling te krijgen? Wij geloven dat de Zoom versie voor meer mensen de juiste keuze is. Enkel professionele filmers hebben misschien de Hasselblad beeldkwaliteit nodig. Maar als je weet dat heel veel documentaire makers al voldoende hebben aan een Phantom of Spark, is de keuze makkelijk.

De nieuwe modellen vliegen sneller tot 75 km/u. Bij die snelheid wil je niet ergens tegenaan vliegen. De extra beeldsensoren houden de ruimte volledig rondom de drone in de gaten om een botsing met boom, mast of gebouw te voorkomen. Let wel dat je natuurlijk zelf moet blijven opletten. Overigens zijn de twee drone die we kwijt geraakt zijn in de afgelopen jaren niet ergens tegenaan gevlogen maar om onverklaarbare redenen uit de lucht gevallen en in een bos en plas water verdwenen zonder eerst ergens tegenaan te botsen. Oh ja, nog een extra feature die misschien minuscuul lijkt, maar in de praktijk ERG prettig is; de Mavic 2 is nog stiller geworden. Al een paar meter hoog in de lucht valt de drone niet meer op door lawaai. Voeg daar de zoom lens mogelijkheden aan toe en ik denk dat nog meer zonnende mensen in achtertuintjes zenuwachtig gaan worden.

De Mavic 2 vliegt een half uur op een accu. De volgende doorbraak moet echt in de vliegtijd komen. Een half uur blijft in de praktijk een kwestie van secuur plannen en reserve accu’s meenemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.