Zoals je vanmorgen in onze nieuwsstream hebt gemerkt, komt Google Assistant er echt keihard aan. Maar hoe ga je Google Assistant gebruiken op jouw Android smartphone? Wij leggen het uit.

Wat is Google Assistant

Het kan zijn dat Google Assistant nog niet is opgevallen. Eigenlijk is het de tweede generatie spraak-naar-tekst zoekmachine van Google, met integraties met diensten en appraten van derden. Tot voorkort kreeg je standaard het oude Google Now op jouw smartphone tenzij je Android in het Engels gebruikte. Dan kreeg je al wel de Google Assistant.

Google Assistant laat het toe dat je op natuurlijke wijze vragen stelt en opdrachten laat uitvoeren door bijvoorbeeld Hé Google te roepen. Denk aan de vraag of de supermarkt nog open is of waar je in de buurt een airco kunt kopen. Je kunt Google ook opdracht geven om bijvoorbeeld de temperatuur van jouw slimme thermostaat aan te passen, de slimme verlichting aan te zetten etc.

Waar kun je Google Assistant vinden?

Nadat jouw smartphone de komende dagen een update heeft gekregen (vanaf Android 6.0), staat deze op jouw smartphone. Google Assistant luistert naar een zogenaamd ‘wake word’. Voor Nederland is dat ‘Oké Google’ of ‘Hé Google’. In tegenstelling to Alexa is Google niet te veranderen in een andere naam.

In Nederland os Google voorlopig nog niet op andere hardware dan smartphones te vinden. Later dit jaar gaat dit veranderen. Google gaat dan haar eigen Google Home speakers verkopen en speakers zoals die van Sonos, krijgen ook ondersteuning voor Google Assistant. Ook Android TV en Android Auto krijgen dan Nederlandse updates.

Gesprekken aangaan

Het aardige is dat je niet alleen kale opdrachten hoeft te geven. Je kunt ook echt de dialoog met Google Assistant aangaan via de gespreksmodus. Om dit te kunnen, moet je wel de gespreksmodus activeren (Google app -> klik op de drie streepjes knop rechtsonder -> Google Assistant -> Voorkeuren -> Gespreksmodus).

Zorgen voor persoonlijke feedback voor het hele gezin

Je kunt Google Assistant heel goed trainen om gezinsleden te onderscheiden. Zo krijgt iedereen persoonlijke feedback. Dit is erg handig. Stel; je wilt een agendapunt aanmaken. Dan is het handig dat deze in jouw agenda verschijnt en niet in die van jouw partner of kids. Dit doe je via Google app -> klik op de drie streepjes knop rechtsonder -> Google Assistant -> Voorkeuren -> Voicematch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.