Hoewel het momenteel vooral Huawei is die met een 40 megapixel beeldsensor in haar Huawei P20 Pro pronkt, is Sony vol in de race. Het bedrijf ontwikkelde een 48 megapixel beeldsensor voor smartphone camera’s.

Sony is al jaren één van de grootste leveranciers van beeldsensoren voor smartphone bouwers. Met name de Chinese merken weten de camera’s van Sony enorm te waarderen en nemen deze graag op in de specs van de toestellen.

Met de 8mm grote IMX586 kunnen smartphone fabrikanten nu een 48 megapixel beeldsensor gaan gebruiken. Daarmee zijn foto’s te schieten met een resolutie va 8.000 x 6.000 pixels op 4:3 verhouding. Door gebruik te maken van speciale filters probeert Sony beeldruis zoveel mogelijk terug te dringen.

De IMX586 laat het ook toe om met een flink hogere framerate 4K video’s op te nemen. De beeldsensor kan tot 90 frames per seconde op 4K resolutie vastleggen. Op 720P HD zelfs 480 beelden per seconde. Hoewel we nu toestellen in de winkel zien liggen die op 720P HD met gemak 120 frames per seconde halen, trekken die op 4K vaak niet meer dan 60 frames per seconde uit het toestel.

Sony verwacht in september de levering van de IMX586 te starten. Dus tegen het einde van het jaar zouden de eerste Android smartphones met deze beeldsensor op de markt moeten komen. Ruim op tijd voor Sony’s nieuwe vlaggenschip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.