Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de LEGO The Incredibles met 4.5 sterren.

The Good
  • De bekende gameplay
  • Veel humor
  • Twee verhalen (beide films)
  • Veel andere PIXAR helden om mee te spelen
The Bad
  • De bekende gameplay

LEGO The Incredibles kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Afgelopen week gingen we los met LEGO The Incredibles. We keken de film en we speelden de game. Op de Nintendo Switch, mar LEGO The Incredibles is ook op veel andere platformen te spelen. En ja, we hebben gelachen 🙂

LEGO meets PIXAR

Het eerste dat opvalt aan LEGO The Incredibles, is dat de game afwijkt van de film. Je begint wel in de setting van The Incredibles 2 waarna je ook nog het verhaal van de eerste The Incredibles gaat spelen, maar het is meer LEGO meets PIXAR.

Hoewel je begint te spelen met de familie Incredible, speel je al snel vele andere karakters van Pixar films vrij. Maar… de familie Incredible blijft de hoofdrol spelen. Je moet de puzzels die LEGO The Incredibles voor jouw voeten gooit, dan ook met de familieleden en hun bijzondere krachten oplossen.

Level design

Zijn de PIXAR helden die je vrijspeelt dan nutteloos? Nee, de hele wereld van deze game zit vol met kleine sidequests. Deze los je op met de vrijgespeelde karakters. De replay waarde van de levels is dus enorm omdat je ze regelmatig opnieuw zal bezoeken om extra locaties vrij te spelen.

Qua leveldesign hebben de ontwikkelaars achter deze game weer echt een pronkstukje afgeleverd. Een gouden formule blijft de cooperatieve gameplay die ook nu weer aanwezig is. Heb je een net iets te jonge LEGO fan aan het spelen, kun je als ouder even bijspringen om de puzzels op te lossen.

Gameplay

Qua gameplay biedt LEGO The Incredibles weinig spannends. Het is dezelfde engine die al jaren voor LEGO (film) games wordt gebruikt met opnieuw lichte aanpassingen. Maar we weten ook al jaren waar het echt om gaat bij dit soort LEGO games. Namelijk het verhaal en vooral de humor. Mijn kinderen slikken het weer als zoete koek ook al hebben ze al een enorme lijst met LEGO games gespeeld. Natuurlijk is de Nintendo Swicht, waar wij de game op speelden, niet de krachtigste hardware. Toch zagen we op Full HD geen framedrops en gewoon een prima stukje animatiewerk.

Conclusie: LEGO The Incredibles (PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch)

Qua gameplay zien we toch vooral wat we al jaren gewend zijn van dit soort LEGO games. En dat is prima. We spelen het voor de inhoud. Leuke levels, veel verrassingen, veel karakters en de nodige puzzels. In die zin kunnen we niets negatiefs zeggen over deze game. LEGO The Incredibles is gewoon leuk.

LEGO The Incredibles kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.