Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Razer presenteert nieuw Huntsman toetsenbord met nieuwe switches

Onlangs las je al dat Razer haar keyboard switches ook aan andere merken gaat verkopen. Met de release van het Huntsman keyboard introduceert Razer meteen een compleet nieuwe mechanische switch.

De Huntsman is een compleet nieuwe premium lijn binnen het aanbod van Razer, aangevoerd door de Huntsman Elite. Dat keyboard krijgt speciale mediatoetsen mee zodat je er ook je muziek mee kunt aansturen. Ook ligt er weer een polssteun onder. De polssteunen van Razer zijn iets waar we doorgaans zeer positief over zijn.

Ook nieuw is een aanpassing in de Chroma verlichting. Razer bracht onlangs al de Razer Abyssus uit met verlichting die reflecteert op de ondergrond. Dit om een gloed onder de muis te krijgen. De Huntsman toetsenborden krijgen ook deze reflecterende Chroma verlichting.

Waar we echt nieuwsgierig van worden, is de digitale draaiknop. Logitech heeft deze ook al eens op een toetsenbord gezet. Dit is niet alleen handig voor een potje pong, maar zeker ook voor de creatieve industrie. Bijvoorbeeld om snel zoomlevels of penseelgrootte in te stellen.

Razer Opto-Mechanical Switch

De echter vernieuwing is de Razer Opto-Mechanical Switch. Deze nieuwe switch bevat optische technologie die werkt op basis van infrarood licht. Het activeringspunt komt hierdoor op 1,5mm te liggen. Hierdoor worden de toetsen 30% sneller geregistreerd dan bij vorige generaties van klikkende switches.

Dit terwijl de toetsen dezelfde activerings en resetpunten hebben als lineaire switches. Het gevoel van de Razer Opto-Mechanical Switch zou dan ook gelijk moeten liggen aan de Razer Green Switch terwijl hij wel iets minder activeringskracht nodig heeft.

De nieuwe Razer Opto-Mechanical Switch krijgt van Razer een levensduur mee van 100.000.000 aanslagen. Daarmee is de levensduur verdubbeld ten opzichte van de vorige generatie switches van Razer. En oja, de spatiebalk is van metaal. Bovendien zijn er in zijn geheel minder bewegende onderdelen waardoor de slijtage veel langzamer zou zijn.

Razer Huntsman kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.