GadgetGear.nl

Nikon’s full frame spiegel loze camera gaat het verschil maken

Terwijl Sony meer en meer marktaandeel krijgt met haar alpha camera’s en smartphonebouwers marktaandeel wegsnoepen in de wereld van de compactcamera, lijkt Nikon nu een stap te zetten die het bedrijf nog wat ademruimte kan geven.

Hoewel het al lang werd verwacht, duurde het even voor de Japanse gigant de stap zette. Maar het is zo ver. Nikon heeft bevestigd dat het werkt aan een spiegel loze systeemcamera met een Full Frame beeldsensor.

Nikon 2 series?

In 2011 ging Nikon de markt op met haar Nikon 1 systeemcamera. Een lijn die pas begin deze maand werd afgeschoten. Hoewel de camera’s interessante specs hadden, waren de lenzen langzaam. Het was wel mogelijk om F mount DSLR lenzen met een adapter te gebruiken, maar door de cropfactor leverden die ook weinig resultaat op. Dit vooral dankzij de kleine 1 inch beeldsensor in de body. Met een nieuwe beeldsensor in de nieuwe systeemcamera zijn de lenzen van de 1-series ook niet langer handig.

Nieuwe lenzen

Met deze nieuwe camera komt Nikon ook met een nieuw mount systeem. Kan al jouw bestaand glas dan weer op Marktplaats? Nee. Als je gebruik maakt van de Nikon F-Mount, dan komt er een adapter. Of de autofocus en andere functies van de SLR lenzen bruikbaar zijn is nog niet bekend.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten