WPA3 beveiliging komt eraan voor WiFi

Als het om de beveiliging van WiFi netwerken gaat, zien we weinig progressie. De eerste WPA standaard werd al heel snel afgeschoten. Was gewoon te snel te kraken. WPA2 is ook niet super veilig, maar WPA3 komt er nu aan.

De WiFi Alliance heeft de WPA3 specificatie nu vrijgegeven zodat router bouwers deze kunnen integreren in hun systemen alsmede makers van WiFi hardware. En daar gaat het zeer waarschijnlijk mis.

WPA3 is een sterker protocol dat iets snellere hardware zal verlangen. Het is aan fabrikanten om te kijken of de hardware dit trekt en om WPA3 toe te passen. Dat zijn extra investeringen die merken mogelijk niet op oudere producten willen maken. Zelfs de 60GHz WiFi band die enkele jaren geleden werd geïntroduceerd is nog nauwelijks in gebruik. Het kan dus nog vele jaren duren voor we WPA3 echt breed ingezet zien worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram