GadgetGear.nl

WPA3 beveiliging komt eraan voor WiFi

Als het om de beveiliging van WiFi netwerken gaat, zien we weinig progressie. De eerste WPA standaard werd al heel snel afgeschoten. Was gewoon te snel te kraken. WPA2 is ook niet super veilig, maar WPA3 komt er nu aan.

De WiFi Alliance heeft de WPA3 specificatie nu vrijgegeven zodat router bouwers deze kunnen integreren in hun systemen alsmede makers van WiFi hardware. En daar gaat het zeer waarschijnlijk mis.

WPA3 is een sterker protocol dat iets snellere hardware zal verlangen. Het is aan fabrikanten om te kijken of de hardware dit trekt en om WPA3 toe te passen. Dat zijn extra investeringen die merken mogelijk niet op oudere producten willen maken. Zelfs de 60GHz WiFi band die enkele jaren geleden werd geïntroduceerd is nog nauwelijks in gebruik. Het kan dus nog vele jaren duren voor we WPA3 echt breed ingezet zien worden.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten