Waymo, een onderdeel van Google moederbedrijf Alphabet, heeft een nieuwe deal met Jaguar gesloten. Hierin gaan de twee autonome versies van de Jaguar i-Pace ontwikkelen.

Daarmee zal de elektrisch aangedreven Jaguar i-pace de eerste premium wagen in het wagenpark van Waymo worden. Dit jaar gaan de twee al aan het testen en vanaf 2020 moeten de Jaguar’s deel uitmaken van de vloot. In totaal heeft Waymo een order voor 20.000 auto’s geplaatst die in twee jaar tijd worden uitgeleverd. Daarnaast willen de twee nog verder gaan samenwerken.

Waymo is op dit moment het enige bedrijf dat auto’s echt autonoom op de weg laat rijden. Dus zonder bestuurder die de auto in de gaten moet houden. Daarmee loopt het bedrijf voor op Uber, dat na ongelukken flink in de problemen zit.

En ja, dit nieuws is van eind maart, maar hebben we gemist in onze mailbox. We vonden het toch leuk om dit nog even mee te pakken 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.