Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Waka Waka failliet

Het ambitieuze en vooral goede verhaal van het Nederlandse Waka Waka zit erop. Het meest groene elektronicamerk ter wereld (of in ieder geval van Nederland) heeft deze week de deuren moeten sluiten.

Waka Waka werd groot in de periode na de ramp in Haïti. Het startte een programma waarbij je een powerbank/LED lamp kocht en het bedrijf bij jouw aankoop ook een exemplaar doneerde aan een familie in Haïti. Later werden daar andere rampgebieden aan toegevoegd en werd het echt de missie de gevaarlijke en milieuvervuilende olielampen te verdrijven in tentenkampen.

Ondanks de goede bedoelingen van het merk, wist het in al die jaren geen winst te behalen. En daar blijken investeerders ook bij een groen techmerk gevoelig voor. Al is er misschien wat meer goodwill. Het probleem was dan ook dat het merk er niet in slaagde nieuwe investeringen binnen te halen.

Het merk hoopt nu op een doorstart, maar voor nu gaat het lichtje even uit. De webshop lijkt nog steeds open te zijn. In hoeverre orders worden uitgeleverd is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.