Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Voltron krijgt eigen LEGO set

Dankzij het LEGO Ideas platform krijgt opnieuw een TV serie een bijzondere doos. Voltron wordt de grootste mech van LEGO ooit en is gebaseerd op de Netflix cartoon Voltron: Legendary Defender.

Het is niet de eerste keer dat LEGO een grote mech produceert. Met name in de Ninjago series verschenen verschillende van deze grote robots. Maar Voltron: Legendary Defender gaat op een aantal gebieden veel verder.

Net als in de serie wordt deze robot gevormd door vijf leeuwen. Je kunt de vijf echt transformeren tot Voltron. Daarnaast is dit met 2.321 stukjes de grootste mech die LEGO in productie heeft genomen.

LEGO Ideas is een platform waar LEGO fans eigen ontwerpen insturen. Krijgt een ontwerp 10.000 likes, dan bekijkt LEGO of het model echt in productie genomen kan worden. Voltron heeft iets minder dan een jaar nodig gehad om op dit aantal likes te komen. De set zal voor het eerst te zien zijn op Comic-Con San Diego.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.