Volgende Xbox komt pas in 2020

De afgelopen jaren was het heel druk bij Microsoft. Het bedrijf had voor ogen ieder jaar een nieuwe versie van de Xbox One uit te brengen. Van die visie stapt Microsoft nu alweer af.

Niet al te lang na de release van de originele Xbox One, kondigde Microsoft twee nieuwe consoles aan. De Xbox One S en Project Scorpio. Die laatste kwam keurig een jaar later op de markt als de Xbox One X. Hoewel de verschillen tussen de Xbox One S en de Xbox One al groot waren (ondersteuning voor 4K en 4K Blu-Ray), was de Xbox One X de echte 4K console. Toch lijkt het erop dat niet iedere gamer ieder jaar een nieuwe console wilt kopen.

Mogelijk is dit een reden dat Microsoft nu toch een pauze inlast. Pas in 2020 gaan we weer een nieuwe iteratie van de Xbox One zien. Overigens liet Microsoft tijdens de E3 al weten dat de console volop in ontwikkeling is. Het gaat om Project Scarlett. De nieuwe console zou met meerdere apparaten verbonden zijn en zo nog meer het middelpunt van entertainment moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.