Sonos introduceert soundbar met Alexa

Sonos heeft haar Playbar eindelijk een opvolger gegeven en wel de Sonos Beam. Een compactere soundbar met integraties van Amazon Alexa en Google Assistant erin.

Tijdens een livestream, presenteerde Sonos haar nieuwe soundbar gisteravond aan de Nederlandse pers.

De slimmere soundbar

De Sonos Beam is een soundbar die volgens een heel nieuwe filosofie is opgebouwd. Soundbars zijn traditioneel ontwikkeld om vooral een groots cinematisch geluid neer te zetten. Ver links en ver rechts zitten de belangrijkste speakers. Zo ook bij de oude Sonos soundbar.

Bij de nieuwe Sonos Beam heeft het bedrijf een andere route gekozen. Aan beide uiteinden zitten twee full-range woofers. In het midden zit een tweeter. Op die manier moet muziek net zo goed gaan klinken als een film. De totale geluidsdruk die de Sonos Beam levert is wel beperkter dan wat de Sonos Playbar kan leveren. Maar, de oude Playbar heeft geen ondersteuning voor een virtuele assistent. Daarnaast wordt de Sonos Beam direct gelanceerd met ondersteuning voor Apple AirPlay 2.

Sonos Playbar of Sonos Beam kopen

En daarmee stelt Sonos potentiële kopers van de duurdere Sonos Playbar voor een moeilijke keuze. De PlayBar is voor grote woonkamers gemaakt en heeft met €799 ($699) een stevig prijskaartje. De Sonos Beam is voor kleinere ruimten gemaakt en met €449 ($399) een heel stuk goedkoper. Maar… ook een heel stuk geavanceerder. Voor tech lovers wordt het de keuze voor veel geluid of perfecte integratie in het smart home… en daarmee wordt de vraag voor een nieuwe Sonos Playbar ineens heel relevant.

Sonos Beam kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sonos Beam kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com