Review: APC PM1WU2-GR Surge Protector (USB lader)

Wie Het Innovatieve Huis een beetje volgt, weet dat we gek zijn op APC. Niet alleen hebben we voor veel van onze gadgets noodstroom, een groot deel van het huis is tegen overspanning beveiligd. Nu ook onze smartphones tijdens het laden met de APC PM1WU2-GR Surge Protector.

De APC PM1WU2-GR Surge Protector is een uitgebreidere variant op de PM1W-GR Surge Protector die we vorig jaar al hebben getest. Feitelijk heeft APC de beschikbare ruimte in de behuizing gebruikt om een dubbele USB lader toe te voegen. Op deze manier krijg je een veilige methode om jouw smartphone en andere gadgets op te laden. Immers is het hele stopcontact tegen overspanning beveiligd.

Overspanning

Overspanning is een te grote elektrische stroom die op het stroomnet komt te staan. Bijvoorbeeld door een storing vanuit de netwerkleverancier, maar ook door blikseminslag. Nu zijn we in Nederland voorzien van een relatief goed netwerk, maar toch kan er van alles mis gaan. Wanneer een hoge stroom door het stroomnet trekt, beschadigen jouw apparaten. Het gros van de verzekeraars keert tegen daagwaarde uit en die dagwaarde is al snel veel lager dan de vervangingswaarde. Zie de investering in dit soort producten dan ook vooral als een goedkope verzekering.

Unboxing

In de verpakking vinden we niet veel meer dan de APC PM1WU2-GR Surge Protector zelf en de bijbehorende handleiding. Meer hebben we ook niet nodig.

Design

Qua design is ook niet veel veranderd. Wel geef ik toe dat het ontwerp van deze overspanningsbeveiligingen van APC gewoon heel mooi en strak is. Amerikaanse invloeden zijn er zeker, maar qua degelijkheid had het ontwerp zeker ook Duits kunnen zijn. Ook de USB poorten zijn netjes gemarkeerd met een groen kader om aan te geven dat er iets bijzonders mee is.

Veiligheid

APC houdt ook rekening met de veiligheid. Het stopcontact op de overspanningsbeveiliging is voorzien van een speciale sluiting voor kinderen. Een spijkertje in het gaatje duwen is dus niet mogelijk.

De overspanningsbeveiliging kan schokken aan tot 918 jules. De beveiliging werkt op basis van een stroomonderbreker. Komt er teveel spanning op de surge protector te staan, knalt deze zekering eruit en wordt de spanning naar de apparaten afgesloten. APC is zo zeker van de werking dat je 20 jaar garantie krijgt.

Het systeem bevat niet alleen spanning tegen pieken in het stroomnet, maar ook EMI/RFI filters. Deze halen kleine storingen uit de verbinding die ook een negatieve invloed kunnen hebben op de prestaties van jouw apparaten.

APC is behoorlijk zeker van de werking van haar PM1WU2-GR Overspanningsbeveiliging. Zo zeker dat we op de website teruglezen dat aangesloten apparatuur tot €50.000 verzekerd is. Ik kon het zo snel niet terugvinden op de verpakking, maar ons contactpersoon bij APC verzekert ons dat deze regeling van kracht is. Handig ;-).

USB lader

De APC PM1WU2-GR Surge Protector bevat een dubbele USB lader. Met andere woorden, je kunt twee apparaten tegelijk opladen met de overspanningsbeveiliging.

Tegenwoordig zien we steeds betere ondersteuning voor snellaadprotocollen als Qualcomm Quickcharge, Huawei SuperCharge, OnePlus Dash etc. Daarbij worden grotere stromen naar de smartphone gepompt. Handig wanneer jouw smartphone overdag bijna leeg is.

Helaas krijg je deze luxe niet met de APC PM1WU2-GR Surge Protector. Je krijgt maximaal 2.4 ampère tijdens het laden. Dat was 5 jaar geleden top, maar nu mogen we dit toch echt een langzame lader noemen. Zeker wanneer je twee apparaten inplugt. Dan halveer je de capaciteit tot 1.2 ampère per apparaat. Maar vergis je niet…

Het gros van de mensen laadt nog altijd smartphones op bij het bed. En dan is die 2.4 Ampère op één USB poort altijd genoeg. En als je geen al te veeleisende smartphone hebt, kun je ook wel met twee keer 1,2 ampère uit de voeten.

De APC PM1WU2-GR Surge Protector creëert wat ons betreft meteen de wens voor een overspanning beveiligde USB lader die echt gebouwd is als USB lader. Lekker veel USB poorten, Qualcomm QuickCharge 3.0 ondersteuning etc. Een lader die je niet alleen bij jouw bed zal gebruiken… maar die is er nog niet. Deze komt het dichtst bij.

Conclusie: APC PM1WU2-GR Surge Protector

De APC PM1WU2-GR Surge Protector is een overspanning beveiliging met een dikke plus, want je kunt er ook jouw gadgets mee laden. Vooral handig bij jouw dure bed. Aan de ene kant beveilig je dan de motor van jouw bed en aan de andere kant beveilig je jouw smartphones tegen schade tijdens het laden. Top, maar er ontstaat meteen een wens naar meer USB poorten en vooral een hogere laadstroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goede overspanningsbeveiliging
  • Simpel in gebruik
  • Zeer net ontwerp
  • Nu ook overspanningsbeveiliging op USB

THE BAD

  • Het totale laadvermogen is te laag om anno 2018 van een snelle lader te spreken
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram