Dit is de Porsche Design Mate RS van Huawei

Tegen het einde van de presentatie van de Huawei P20 en P20 Pro gisteren, had het bedrijf een verrassing. Het bedrijf presenteerde nog even een schandalig dure, maar hele mooie smartphone, de Porsche Design Mate RS.

De Porsche Design Mate RS volgt op eerdere samenwerkingen tussen de twee merken en is alweer de derde generatie smartphone voor het automerk. Waar de Porsche Design smartphones voorheen ook in Huawei versies verschenen, lijkt het erop dat de Porsche Design Mate RS toch echt een uniek product is geworden met de nieuwste technologie. En daar hangt een prijskaartje aan. Het toestel heeft het hoogste prijskaartje voor een gewone productie smartphone ooit. De versie met 512GB opslagruimte kost rond de €2.000.

Qua design heeft Huawei echt haar best gedaan. Aan 8 kanten is gebogen glas gebruikt. Huawei geeft zelf al aan dat dit qua productieproces een behoorlijke uitdaging is ten opzichte van gebogen glas aan 2 kanten (of eigenlijk 4 kanten bij glas aan beide kanten). Het toestel is, net als de Huawei P20 Pro, IP67 waterdicht. Huawei vult het design aan met een premium lederen cover.

Bijzonder is een nieuw stukje technologie om de smartphone koel te houden. Er liggen 940 miljoen PCM microcapsules in die de warmte moeten spreiden. Het is de eerste keer dat Huawei deze technologie inzet. Er liggen ook SLS stereo speakers in en deze zijn Dolby Atmos gecertificeerd. Ook bijzonder is dat deze smartphone wordt geladen met een draadloze 10 watt qi lader.

De Porsche Design Mate RS krijgt van Huawei dezelfde triple camera opstelling die ook in de Huawei P20 Pro ligt. Je krijgt dus een 40 megapixel RGB beeldsensor met een f/1.8 lichtgevoeligheid, een 20 megapixel monochrome beeldsensor met een f/1.6 en een telezoom RGB lens met een lichtgevoeligheid van f/2.4.

Hoewel je als gebruiker een vingerafdrukscanner achterop het toestel krijgt, ligt er ook één midden, onder het display. Jawel, Huawei is het eerste grote merk dat deze technologie aan de man brengt. Waar de displays in de P20 series nog steeds allemaal Full HD+ resoluties hebben, krijg je hier een 2K display dat aan de zijkanten gebogen is.

Onder de motorkap ligt dezelfde Kirin 970 chipset die ook in de Huawei Mate 10 series en P20 series ligt. Het is deze snelle chipset die er voor zorgt dat de smartphone over dezelfde AI beschikt als in de P20 series. Iets waar we in eerste instantie erg van onder de indruk zijn.

Het instapmodel met 256GB aan opslagruimte gaat €1.695 kosten. Voor €2.095 krijg je het model met 512GB aan opslagruimte. Beide uitvoeringen hebben 6GB werkgeheugen. Maar... je moet wel erg je best gaan doen om deze smartphone te kopen. Hij komt niet uit in Nederland en in andere Europese markten is hij waarschijnlijk beperkt verkrijgbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram