Stront hits the ventilator voor Facebook gebruikers in Europa. Nouja, iedereen die iets op Facebook publiceert. Dus ook voor ons. Het hof zegt dat iedereen die op Facebook pagina’s publiceert verantwoordelijk is voor de privacy van de bezoeker van de pagina.

En daarmee lijken we voor het eerst een gerechtelijke uitspraak te zien die het werken met Facebook onwerkbaar maakt. Want wat doet Facebook met de privacy van de gebruiker? Veel meer dan wij bijvoorbeeld weten. Dit weekend kwam nog in het nieuws dat partijen als Microsoft, Apple en Samsung ook enorme hoeveelheden gebruikersgegevens van Facebook konden opvragen.

Facebook Insights

Het probleem zit hem in de Facebook Insights functionaliteit. Deze geeft paginabeheerders zoals ons inzicht in hoe de pagina gebruikt wordt en welk type gebruikers de pagina bezoeken. Deze informatie wordt opgeslagen bij de beheerder en daarmee heb je als beheerder de volledige verantwoordelijkheid over de beveiliging van die persoonsgegevens.

Hoe kom je hier onderuit?

Het lijkt er niet op dat je van het hof jouw Facebook pagina moet sluiten. Het is al voldoende om Facebook Insights uit te zetten.

Via Nu.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.