GadgetGear.nl

Oei, beheerder Facebook pagina verantwoordelijk privacy bezoekers

Stront hits the ventilator voor Facebook gebruikers in Europa. Nouja, iedereen die iets op Facebook publiceert. Dus ook voor ons. Het hof zegt dat iedereen die op Facebook pagina’s publiceert verantwoordelijk is voor de privacy van de bezoeker van de pagina.

En daarmee lijken we voor het eerst een gerechtelijke uitspraak te zien die het werken met Facebook onwerkbaar maakt. Want wat doet Facebook met de privacy van de gebruiker? Veel meer dan wij bijvoorbeeld weten. Dit weekend kwam nog in het nieuws dat partijen als Microsoft, Apple en Samsung ook enorme hoeveelheden gebruikersgegevens van Facebook konden opvragen.

Facebook Insights

Het probleem zit hem in de Facebook Insights functionaliteit. Deze geeft paginabeheerders zoals ons inzicht in hoe de pagina gebruikt wordt en welk type gebruikers de pagina bezoeken. Deze informatie wordt opgeslagen bij de beheerder en daarmee heb je als beheerder de volledige verantwoordelijkheid over de beveiliging van die persoonsgegevens.

Hoe kom je hier onderuit?

Het lijkt er niet op dat je van het hof jouw Facebook pagina moet sluiten. Het is al voldoende om Facebook Insights uit te zetten.

Via Nu.nl.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten