Innovatie door het wegnemen van techniek? In de wereld van de gereedschap kan het duidelijk nog. Dit zien we in de Nordic Pocket Saw. Een kettingzaag, maar dan voor gebruik met de hand.

Eigenlijk gat de Nordic Pocket Saw terug naar de basis. Gewoon een ketting en jij zorgt met twee armen voor de zaagbeweging. Geen lawaai. Geen stank. Weinig onderhoud. Minder gevaar. De zaag bestaat letterlijk uit de ketting en twee handvatten.

Toch kun je dan niet zomaar aan de slag om te zagen. Immers is een kettingzaag zo ontwikkeld dat de ketting maar in één richting draait. Dus de tanden ook. De tanden op de ketting van de Nordic Pocket Saw zijn zo ontwikkeld dat deze twee kanten op staan. Zo kun je dus met een heen-en-weer beweging bomen zagen.

De totale zaag weegt 132 gram. Hij wordt geleverd met een nylon tasje voor €49,95.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.