Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Killer drone, de drone met een kettingzaag

Tegenwoordig kan je alles onder een drone hangen. Dus ook een kettingzaag en dan krijg je een ware horrordrone. Vandaar dat een groep Finse filmmakers deze drone dan ook de Killerdrone hebben gedoopt.

Oké, uiteindelijk is het gewoon een DJI S1000 droneframe waar de kettingzaag onder hangt. Opvallend genoeg nog met een flinke stabilisator zoals we die voor camera’s kennen. Daarnaast is de kettingzaag ook nog eens uitgerust met een GoPro. Het gaat immers om het neerzetten van spectaculaire beelden en dat is gelukt.

Maar hoe gevaarlijk kan een drone met een kettingzaag nou echt worden? Dat valt wel mee. De drone kan weinig tegendruk opbouwen. De kans dat de combinatie een boom omver krijgt is dus wel heel klein. De rotorbladen zijn ook echt kwetsbare delen wanneer de splinters in het rond vliegen. Echt bang zijn hoeft dus niet, maar het scenario is voor een film natuurlijk wel heel spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.