GadgetGear.nl

Google werkt aan eigen gameconsole

Dat je kunt gamen op Android is al lang geen geheim meer. Verschillende merken hebben al eens een eigen Android gameconsole ontwikkeld. Denk aan de Nvidia Shield, maar ook aan de Nintendo Switch. Ook die laatste draait op een aangepaste versie van Android. Nu gaat Google zelf ook aan de slag.

Met Android TV doet Google al langer haar best een permanente plek in de woonkamer te krijgen. Nu gaat Google ook haar best doen om de gamer voor zich te winnen. Hiervoor zou Google met een game streaming service de markt willen bestormen. Hierbij draaien de games op servers in de cloud. Daar wordt het zware grafische werk gedaan terwijl jouw smartphone, TV of mediaplayer niet veel meer is dan een doorgeefluik. Wellicht komt er wel speciale hardware. Denk aan een eigen gamecontroler, maar dat zou dan niet noodzakelijk zijn.

Google is al langer te vinden op gamebeurzen. Vooral om haar cloud infrastructuur te verkopen. De laatst tijd zou google ook de interesse van ontwikkelaars aan het peilen zijn geweest. Google lijkt ook te zoeken welke streaming gaming partijen open staan voor een overname.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten