Dat je kunt gamen op Android is al lang geen geheim meer. Verschillende merken hebben al eens een eigen Android gameconsole ontwikkeld. Denk aan de Nvidia Shield, maar ook aan de Nintendo Switch. Ook die laatste draait op een aangepaste versie van Android. Nu gaat Google zelf ook aan de slag.

Met Android TV doet Google al langer haar best een permanente plek in de woonkamer te krijgen. Nu gaat Google ook haar best doen om de gamer voor zich te winnen. Hiervoor zou Google met een game streaming service de markt willen bestormen. Hierbij draaien de games op servers in de cloud. Daar wordt het zware grafische werk gedaan terwijl jouw smartphone, TV of mediaplayer niet veel meer is dan een doorgeefluik. Wellicht komt er wel speciale hardware. Denk aan een eigen gamecontroler, maar dat zou dan niet noodzakelijk zijn.

Google is al langer te vinden op gamebeurzen. Vooral om haar cloud infrastructuur te verkopen. De laatst tijd zou google ook de interesse van ontwikkelaars aan het peilen zijn geweest. Google lijkt ook te zoeken welke streaming gaming partijen open staan voor een overname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.