Facebook schrapt droneontwikkeling

Facebook is al jaren bezig met het idee om de wereld te voorzien van gratis internet met behulp van drones. Toch kiest de gigant er nu voor de ontwikkelingslocatie te sluiten.

Het project van Facebook ging schuil onder de naam Aquila en is nu dus geschrapt door het bedrijf. Het doel was internetdekking te verzorgen op moeilijk bereikbare gebieden zodat iedereen overal toegang krijgt tot het internet. Hoewel de enorme drones een keer een crash hebben veroorzaakt (2016), zijn er ook vele succesvluchten geweest. Toch verklaart projectleider Yael Maguire dat het nu tijd is voor Facebook om zich op andere projecten te storten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events