Elon Musk’s Boring Company mag haar eerste tunnel voor auto en passagierstransport graven onder Chicago tussen het centrum van de stad en de luchthaven. Vandaag hebben we al wat testbeelden van de technologie.

Het idee is dat auto’s en een soort personenbus vanaf de straat op een speciale ondergrondse rail zakken. Eenmaal op de rails worden deze dan met een hoge snelheid op een vaste route getransporteerd.

Door de grote afstanden in de stad ondergronds te laten plaatsvinden, hoopt Elon Musk de verkeersinfarcten in steden tegen te gaan. Auto’s en mensen verschijnen immers bovengronds in de buurt van de locaties waar ze moeten zijn.

Het korte fragment laat zien hoe een Tesla X door de testtunnel wordt geschoten. Het laat ook de constructie zien van de rail. Het karretje staat namelijk op een normale rail en heeft aan de zijkanten extra wielen die de stabiliteit moeten verhogen.

Wanneer de tunnel exact klaar is, is nog onbekend. De technologie van The Boring Company is in ieder geval geavanceerd en snel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.