E3 2018 Het belangrijkste nieuws van maandag

De E3 is van start gegaan in Los Angeles. Tijd dus voor onze eerste recap van het belangrijkste nieuws in de wereld van de games, want er komen weer heel wat sterke titels aan.

FIFA 19

En dan starten we natuurlijk met nieuws rondom voetbal grootheid FIFA. Nadat Konami voor PES afscheid nam van de Champions League licentie, laat EA zien de wedstrijden keurig te hebben overgenomen. Daarnaast zit natuurlijk ook het vertrouwde WK in het spel.

Battlefield Battle Royale

De nieuwe Battlefield krijgt een Battle Royale modus. Deze last-man-standing gameplay is groot gemaakt door Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds. EA neemt deze gameplay over in de game. Opvallend is dat EA de plannen voor lootboxen en een premium pass heeft geschrapt. Deze kregen veel kritiek in Star Wars Battlefront II.

Elsa en Iron Man naar Kingdom Hearts III

Begin volgend jaar zal Square Enix het nieuwe Kingdom Hearts III uitbrengen. Dé fantasy game voor liefhebbers van de karakters van Disney. Ook Elsa en Olaf uit Frozen maken hun opwachting in de nieuwe titel. Daarnaast gaan we ook andere karakters van Disney’s Pixar en Marvel tegenkomen in de game.

Fallout 76 en Rage

Na Fallout 4 krijgen we Fallout 76. Daarnaast komt Bethesda met een nieuwe Rage. Rage is een first person shooter van ID Software in een Mad Max achtig post-apocalyptisch landschap. In de nieuwe rage wordt je bovendien in een compleet open wereld geplaatst.

Cyperpunk 2077 laat zich zien

Na The Witcher 3 komt de Poolse studio met Cyberpunk 2077. Een nieuwe SF game van CD Projekt RED, waarvan we al eerder wat gelikte video’s hebben mogen zien. Opnieuw krijgen we een dikke trailer, maar nog geen uitzicht op een releasedate of echte gameplaybeelden.

Microsoft steelt de show

De held van de avond lijkt Microsoft te zijn. Tijdens de E3 presentatie kondigde het bedrijf 50 nieuwe games aan voor het platform. 15 daarvan werden voor het eerst getoond. 17 zijn exclusief voor Xbox One. Onder deze titels zitten natuurlijk een paar games die meteen op ieders verlanglijstje mogen. Denk aan Gears of War 5 en Halo Infinite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.