GadgetGear.nl

De brandweer mag met drones aan de slag

Dat je als consument niet mag dronen bij een ramp lijkt ons meer dan duidelijk. Maar de hulpdiensten mochten het ook niet en dat is een beetje raar, maar veranderd nu.

De Nederlandse brandweer heeft nu toestemming gekregen om drones in te zetten. Zo kan de brandweer een beter beeld krijgen van branden en andere rampen. Bijvoorbeeld om naar overlevenden te speuren.

De brandweer was al enkele jaren aan het testen met drones. Dit werd in Twente gedaan. Eind dit jaar verwacht de brandweer landelijk met drones aan de slag te kunnen. Daarvoor wordt brandweerpersoneel uit het hele land opgeleid tot drone piloot. Immers is het besturen van drones bij branden een heel andere tak van sport dan bij een beetje wind. Door de thermiek ontstaan verticale winden en mogelijk drukverschillen wanneer er echt boven een brand gevlogen moet worden.

Waar Amerika een beetje moeite heeft met de Chinezen van DJI, gaat de Nederlandse brandweer wel met het merk aan de slag. Zo heeft DJI een drone ontwikkeld met warmtebeeldcamera erop. Daardoor kunnen drones door rook heen zien.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten