Diverse merken hebben het al geprobeerd, maar er lijkt nu markt voor te zijn; de smartphone voor gamers. Na Acer, Xiaomi en zelfs Razer is het nu de beurt aan Asus om onder haar ROG label een krachtpatser in de markt te zetten.

Alle smartphonebouwers hebben één groot probleem als het om performance gaat; ze zijn afhankelijk van die ene supersnelle chipset die alle anderen ook gebruiken in hun vlaggenschepen. Ook Asus gaat dus met de Qualcomm Snapdragon 845 aan de slag die we kennen van de OnePlus 6, Amerikaanse Samsung Galaxy S9, de LG G7, de Sony Xperia XZ2 etc. Het zijn design en andere features die de smartphone dus een echte ROG gaming phone moeten maken.

Hoe dan ook, Asus kiest voor performance met deze smartphone, dus krijg je een zes inch AMOLED HDR display waarin je veel detail in lichte en donkere beeldpartijen kunt zien. Het AMOLED display heeft een reactietijd van 1ms op 90Hz. Daarnaast moet de 4.000mAh batterij er voor zorgen dat je ook gamend het einde van de dag gaat halen.

Om te zorgen dat de Qualcomm Snapdragon 845 chipset op 2.96GHz kan blijven functioneren en stabiel blijft, past Asus haar GameCool VaporChamber koeling toe met afneembare AeroActive koeler.

Ook aan de kleine dingen is gedacht. Zo zitten de aansluitingen op de zijkant. Het toestel opladen en tegelijk gamen zou geen problemen qua comfort moeten opleveren. Ook zitten er ultrasone AirTriggers in, maar echt leuk zijn de accessoires.

Met de TwinView verander je jouw smartphone in een soort Nintendo DS. De Mobile Desktop Dock laat je de smartphone als desktop gamign rig gebruiken terwijl de Gamevice Controller met WiGig dock 60GHz WiFi toevoegt en zorgt dat je hem als console kunt gebruiken op een TV.

Over prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.