Adobe brengt verloren lettertypen terug

Bauhaus Dessau is een school voor design die wereldberoemd was, tot het in 1932 werd gesloten. Daar werd op dat moment gewerkt aan een aantal lettertypen door ontwerpers Xanti Schawinsky, Joost Schmidt, Carl Marx, Alfred Arndt en Reinhold Rossing. Adobe blaast deze nieuw leven in.

Samen met Stichting Bauhaus Dessau heeft Adobe zich ingezet om het werk van de ontwerpers af te maken. De lettertypen waren immers onvolledig. Ook zijn ze meteen gedigitaliseerd en opgenomen in Adobe’s TypeKit. Zo zijn ze in de tools van Adobe te gebruiken, maar ook op websites. Bovendien gaat Adobe vijf wedstrijden organiseren waarin talenten mogen laten zien wat ze met de nieuwe lettertypen kunnen.

Eerder bracht Adobe ook al de 100 jaar oude penselen van Edvard Munch digitaal tot leven. Adobe TypeKit is onderdeel van de Creative Cloud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram