GadgetGear.nl

Adobe brengt verloren lettertypen terug

Bauhaus Dessau is een school voor design die wereldberoemd was, tot het in 1932 werd gesloten. Daar werd op dat moment gewerkt aan een aantal lettertypen door ontwerpers Xanti Schawinsky, Joost Schmidt, Carl Marx, Alfred Arndt en Reinhold Rossing. Adobe blaast deze nieuw leven in.

Samen met Stichting Bauhaus Dessau heeft Adobe zich ingezet om het werk van de ontwerpers af te maken. De lettertypen waren immers onvolledig. Ook zijn ze meteen gedigitaliseerd en opgenomen in Adobe’s TypeKit. Zo zijn ze in de tools van Adobe te gebruiken, maar ook op websites. Bovendien gaat Adobe vijf wedstrijden organiseren waarin talenten mogen laten zien wat ze met de nieuwe lettertypen kunnen.

Eerder bracht Adobe ook al de 100 jaar oude penselen van Edvard Munch digitaal tot leven. Adobe TypeKit is onderdeel van de Creative Cloud.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten