Adobe wekt 100 jaar oude penselen tot leven

Zelf digitaal de schreeuw van Edvard Munch namaken? Het kan nu met de Creative Cloud van Adobe. Om de Schreeuw na te maken, moet je de 100 jaar oude penselen van de schilder kunnen simuleren en dat is nu mogelijk gemaakt.

Samen met penseelontwerper Kyle T. heeft Adobe de 100 jaar oude penselen van Edvard Munch omgezet. Niet allemaal, maar wel 7 van de penselen. Het Much Museum in Oslo heeft hier aan meegewerkt. Hierdoor zijn de penselen nu beschikbaar voor Adobe Photoshop en Sketch.

Om de penselen na te maken zijn de penselen eerst in 360 graden gefotografeerd in een enorm hoge resolutie zodat Kyle T. alle onderdelen van de kwasten goed kon bekijken. Daarnaast werd er gekeken naar eigenschappen zoals het type haar en de flexibiliteit van de penselen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.