Suzuki stopt met dieselmotoren

De toenemende populariteit van de hybride en volledig elektrische auto’s in de automotive markt wordt steeds duidelijker. Niet alleen investeren fabrikanten steeds meer in een elektrische infrastructuur, diesel is duidelijk uit de gratie.

Suzuki is het eerste merk dat publiekelijk afscheid neemt van haar diesel tijdperk. Het Japanse automerk is gestopt met de productie van haar 1.6 DDiS‑dieselmotor. Deze werd geproduceerd voor modellen van de Vitara en S-Cross.

In plaats van de 1.6 DDiS‑dieselmotor, zet Suzuki haar zinnen op doorontwikkeling van haar hybride technologie alsmede het ontwikkelen van volledig elektrische auto’s. Voor benzineauto’s die meer kracht nodig hebben, kiest Suzuki voor benzinemotoren met een turbo aan boord. Hierdoor kunnen die motoren met minder benzine, betere prestaties leveren en dat is weer goed voor het milieu en de portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram