Review: Skil 0701 AA Elektrische ontmosser (Moss extractor)

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Zeer compact
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Gemakkelijk op te ruimen Licht qua gewicht
 • Zeer krachtige machine
 • Snel resultaat

THE BAD

 • Geen

kopen


→ Check de laagste prijs bij Skil Elektrische Ontmossers

De Urban Series van Skil staat voor tuingereedschap dat compact is gemaakt. Perfect voor de kleine schuur. Zo ook de Skil 0701 AA Elektrische ontmosser. Dit wendbare en handige apparaat laat zich gemakkelijk opbergen.

Het is begin mei, het wordt warmer weer en iedereen gaat als een malle de tuin in om te genieten van het buitenleven. Maar velen van ons kunnen pas écht genieten wanneer de tuin op orde is, en het gazon er strak bij ligt. Dit laatste is niet voor iedereen weggelegd, want er komt toch wel wat bij kijken om je gazon in topconditie te krijgen, én te houden. Skil komt daarom met een ideale machine om ons daarmee te helpen. De Skil 0701 AA Elektrische ontmosser, is een zeer compacte elektrische ontmosser die er voor zorgt dat het gazon niet alleen mosvrij is, maar ook dat het gras weer kan “ademen” doordat de messen de grond penetreren.

 

Unboxing

 

Inhoud van de verpakking

 • Skil 0701 ontmosser
 • ‘Easy Storage’-haak
 • Sleutel
 • Gebruiksaanwijzing

Design

De Skil 0701 laat zien dat Skil echt opnieuw naar het ontwerp van de verticuteermachines heeft gekeken en opnieuw is gestart. Want Google maar eens op elektrische verticuteermachine. Wat je dan ziet zijn grote vrij lompe apparaten die allemaal 4 wielen hebben en veel weg hebben van grote grasmaaiers. De Skil 0701 is echt een stuk kleiner, heeft maar 2 wieltjes, is met 1 hand heel gemakkelijk te bedienen én ook nog eens heel wendbaar. De ontmosser heeft verder een strakke look door zijn zwart/rood gecombineerde kleuren.

 

Technische gegevens

 • Opgenomen vermogen: 500 W
 • Hoogte-instelling: 80-110 cm
 • Gewicht: 2.9 kg
 • Spanning/frequentie (oplader): 220-240V/50-60 Hz
 • Werkbreedte: 15 cm
 • Onbelaste ontmossnelheid: 3000 omw/min

Kenmerken

 • Compacte elektrische ontmosser voor effectieve verwijdering van mos
 • Snel resultaat: bewerk 50 m² gazon in slechts 25 minuten
 • Uiterst manoeuvreerbare ontmosser die zelfs krappe plaatsen bereikt
 • ‘Easy Storage’-ontwerp bespaart kostbare ruimte (opslaghaak meegeleverd)
 • Gemakkelijk te dragen dankzij het lichtgewicht ontwerp
 • Instelbare hoogte voor comfortabel werken

 

Gebruikers ervaring

Bij de eerste keer dat ik de skil 0701 aanzette was wel een komisch moment, want de draaikop met de messen draait van je af waardoor de machine van je af gaat “rijden”. Gelukkig is het apparaat prima te hanteren en kan met gemak weer naar me toe getrokken worden. In de documentatie staat beschreven dat je de ontmosser net zo moet gebruiken als een stofzuiger. Dus geen lange rechte stukken mee lopen, maar van voor naar achteren werken. Dit is erg handig als je rondom objecten zoals speeltoestellen, tuinpaden, bloemperken of schuttingen werkt. Al gauw wordt dit een fijne slag om mee te werken en sta met verbazing te kijken hoe snel het mos van het gras verwijdert wordt. Wat direct opvalt is, dat de plaatsen waar alleen maar gras groeit écht ongedeert blijven!

De ontmosser heeft een telescopische hoogteverstelling waardoor altijd een comfortabele werkpositie te vinden is. Ideaal voor de 1.95 lange tester dus. En ik ervaar het ontmossen dan ook echt als leuk. Dat was voorheen wel anders, want toen deed ik het handmatig en hoefde ik de hele week niet meer naar de sportschool. Dankzij het lichte en compacte ontwerp is de Skil 0701 uiterst gemakkelijk te bedienen. Ook het vervangen van de ruim flexibele messen van de ontmos-unit is eenvoudig. Met de hand of een tang kan je het mesje eruit drukken en een nieuwe plaatsen. Simpel!

 

Zorg voor je gazon

Zoals eerder aangegeven heeft de Skil 0701 als bijkomend voordeel, dat deze ook functioneert als een soort beluchter voor je gras. Want doordat u mos uit uw gazon trekt, belucht u tegelijkertijd de grond. Het resultaat hiervan is dat u binnen een paar weken na de klus zult merken dat uw gazon gezonder en dichter wordt. Ontmossen heeft het meeste effect in het voor- en najaar. Dankzij de meegeleverde Easy Storage haak kun je de ontmosser gemakkelijk opbergen in de schuur en staat hij het grootste gedeelte van het jaar ook niet in de weg. Op www.skil.nl/stappenplannen/ontmossen-van-het-gazon is een uitgebreid stappenplan te zien waarmee het niet meer fout kan gaan, en het gehele jaar door een strak gazon zulk krijgen én houden.

Conclusie

De skil 0701 ontmosser is mij heel goed bevallen. Voor grasvelden tot 50 vierkante meter is dit het apparaat wat je moet hebben. Voorheen verticuteerde ik handmatig en als ik dat vergelijk met het gemak waarmee ik het nu heb gedaan is het een wereld van verschil. Het gemak waarmee ik mijn grasveld ontmos is enorm. Sterker nog, toen ik klaar was heb ik zelfs het gazon van mijn buurman ook even gedaan! Er is heel goed over de machine nagedacht, en met recht een innovatie op het gebied van tuingereedschap.

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Skil Elektrische Ontmossers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Peter Willemse

Peter Willemse