Review: Nintendo Labo Toy-Con 02 Robot Kit

Nintendo Labo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Vorige week lazen jullie alles over mijn favoriete game van dit moment; Nintendo labs Toy-Con 01 Variety Kit. Lekker creatief met karton om op een bijzondere manier te gamen. Mijn zoontje heeft een andere favoriet; de Nintendo Labo Toy-Con 02 Robot Kit.

Opnieuw lag de hele huiskamer vol met stukken karton, maar zonder plaksel of een schaar. Jawel, het is weer tijd om bijzondere creaties te maken met Nintendo. Nouja, één bijzondere creatie en misschien een klein beetje. We bouwden de Nintendo Toy-Con 02 Robot Kit en daar zitten voor stiekem toch weer wat extra’s bij.

Die arme kinderen…

Dat is wat ik als vader denk. Het in elkaar vouwen van een werkelijk enorme rugzak, die niet even gemakkelijk ingedrukt kan worden wanneer je er niets mee doet. En die kleine kinderkamertjes waar het enorme ding in moet staan… Maar dan… de glimlach en pretoogjes van een klein ventje wanneer je samen aan de slag gaat. Wanneer het ding af is en voor het eerst op het ruggetje gaat. En het ventje dan stoer op gebouwen staat in te slaan voor een grote TV… ja, dan wordt je als vader toch wel weer heel gelukkig… :-).

Unboxing

In de doos van de Nintendo Labo Toy-Con 02 Robot Kit vinden we weer een enorme stapel karton. Niet alleen golfkarton dit keer, maar ook wit karton dat op een verrassende manier wordt ingezet… namelijk als gewicht. Maar dat ontdek je later ;-).

Naast karton, krijg je ook wat plastic ringen, touwtjes en stoffen riemen. Meer heb je niet nodig volgens Nintendo om een sterke rugzak te bouwen.

Design

En dat moet hij zijn; sterk. Mijn zoontje stampt en slaat er op los wanneer hij het spel speelt. En het gaat goed. Iedere keer weer. De afstand die de onderdelen afleggen is precies genoeg en met materiaal is echt verrassend sterk. En dan zit het ook nog eens allemaal heel precies in elkaar. Ik was onder de indruk van de eerste kit, maar met de Nintendo Toy-Con 02 Robot Kit ben ik opnieuw onder de indruk van wat Nintendo met karton weet te doen.

Maken – Spelen – Ontdekken

Ook van het Nintendo Labo thema wordt niet afgeweken. Hoewel je met de Nintendo Labo Toy-Con 02 Robot Kit veel minder objecten maakt, vindt Nintendo het ook hier belangrijk dat kinderen ontdekken hoe het robotpak in elkaar zit. Dat ze ontdekken hoe de sensoren in de Joy-Con werken. Hoe ze beweging van handen en voeten vastleggen.

Om kinderen verder bekend te maken met techniek, zit ook hier de Nintendo Garage bij. Met wat simpele figuurtjes kunnen kinderen vrij experimenteren met de hardware van de Nintendo Switch. Briljant!

 

Conclusie: Nintendo Labo Toy-Con 02 Robot Kit

En dan kom ik toch weer terug bij mijn argument. Die kleine Nederlandse kinderkamertjes en die enorme rugzak… maar eigenlijk maakt het me helemaal niet uit. Daar vinden we wel een plekje voor. Mijn zoontje staat vol trots keihard te bewegen voor de TV. Meer dan ik ooit heb gedaan met de Wii Balance Board. Ja, dit is hoe het moet en Nintendo krijgt het voor elkaar. En hij leert er ook nog wat van. Top!

Nintendo Labo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Maken - Spelen - Ontdekken
  • Briljant vouwwerk
  • Super stevig
  • Erg leuke game

THE BAD

  • Wel een hele grote rugzak voor in de kinderkamer
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram